MIHAJLOVIĆ: Ne odbacujem mogućnost da ostanem selektor

Voleo bih da Mihajlović ostane na klupi, zadovoljan sam njegovim radom, zadacima koje postavlja pred nas - rekao je Kolarov

  • 7

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je u Kardifu, gde Srbija u utorak protiv Velsa igra pretposlednju utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, da u ovom trenutku ne razmišlja da sada produži saradnju sa nacionalnim savezom, ali nije odbacio mogućnost postizanja dogovora.

- O tome ne želim da pričam do kraja kvalifikacija. Ako čelnici saveza budu hteli da pričaju samnom, iz poštovanja ću se odazvati. Videćemo i da li ćemo se dogovoriti. Bitno je šta želi FSS, ali i šta ja želim. Svako od nas razmišlja da završimo kvalifikacije najboljim mogućim rezultatom iako možda ima nekih koji u to ne veruju. Konačno, ponoviću već rečeno, i posle Siniše Mihajlovića reprezentacija će imati selektora, kao što ću i ja raditi posle ovoga. Život ide dalje - rekao je Mihajlović i osvrnuo se na meč protiv Velšana:

- Svaka utakmica je priča za sebe. Nikome u modernom fudbalu nije lako dati šest golova. Ja da sam na njihovom mestu, za mene bi ovo sad bila utakmica života.

Reprezentacija Srbije prošle nedelje je remijem protiv Hrvatske u Beogradu izgubila i teoretske šanse za plasman na SP.

- Nadali smo se da ćemo da pobedimo, ipak lepo je videti da su ljudi na tribinama bili zadovoljni. Izgledamo oziljnije, u to nema dileme. Da smo imali malo više sreće u kvalifikacijama i utisak bi sada bio mnogo bolji. Ali, ovo jeste pravi put - poručio je selektor Srbije.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović istakao je da očekuje težak meč u Kardifu.

- Bejl jeste jedan od najboljih igrača na svetu, ali nije on velški tim, ima tu još dosta igrača. Odigrali su neke veoma dobre utakmice. Mi smo protiv Hrvatske napravili korak napred i meč protiv Velsa dočekujemo sa velikom motivacijom. Ne želimo da nam se ponavljaju greške, ne želimo korak nazad, želimo isključivo napred - objasnio je Ivanović i dodao da je u ovim kvalifikacijama Srbija napravila dobru bazu za budućnost, potvrdila da ima veliki potencijal.

Zamenik kapitena Srbije Aleksandar Kolarov istakao je da je evidentan napredak ekipe u odnosu na prošlu godinu.

- Biće teško u Kardifu, ali moramo da pobedimo Vels još jednom i da završimo kvalifikacije na najbolji moguci način. Meni je važno da se sada jasno vidi da je dosta naših igrača napredovalo u odnosnu na pre godinu dana. Iskreno se nadam dobrom žrebu za sledeće Evropsko prvenstvo i da ćemo moći da se plasiramo u završnicu. Voleo bih da Mihajlović ostane na klupi, zadovoljan sam njegovim radom, zadacima koje postavlja pred nas - zaključio je Kolarov.

Sutrašnji meč između Velsa i Srbije igra se u Kardifu od 20.45 po srednjeevropskom vremenu.

(Telegraf/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA