ĐOKOVIĆ: Još sam broj jedan svetskog tenisa, ali... (FOTO)

- Nadal ima više šansi da sezonu završi ispred mene. Meni je tek 26 godina i smatram da najbolje vreme tek dolazi - istakao je srpski teniser posle poraza u finalu US opena

  • 23

Srpski teniser Novak Đoković veruje da bi Španac Rafael Nadal mogao da ga skine s prvog mesta ATP liste vrlo brzo, s obzirom na to da je razlika između njih sada samo 120 bodova, kao i da je rekord Rodžera Federera od 17 grend slem titula, takođe, ugrožen.

Nadal je pobedio Đokovića u finalu US opena sa 3:1 u setovima i tako došao do 13. grend slem titule u karijeri. Ispred njega su samo Sampras (14) i Federer (17).

- Čak 13 grend slemova za čoveka koji ima samo 27 godina je neverovatno - rekao je Đoković i dodao:

- Ozbiljno mislim kada kažem da svi treba da poštuju to što je Nadal do sada uradio u karijeri. Rekao sam to i ranije, on je jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa. Pogledajte, tek mu je 27 godina i ispred njega je još mnogo godina igranja.

Pobeda Španca u finalu znači i to da se velika razlika istopila. Nadal nije mnogo igrao tokom 2012. godine i početkom 2013. zbog povrede i, kako sada stvari stoje, samo nova povreda ga može sprečiti da se ne vrati na prvo mesto.

- Šta da kažem? Osvojio je mnogo toga ove godine. I dalje sam broj jedan svetskog tenisa, ali Nadal ima mnogo više šansi da godinu završi ispred mene - istakao je Đoković koji se osvrnuo i na svoju igru:

- Meni je tek 26 godina i smatram da najbolje vreme tek dolazi. Sve dok verujem u to i dok vatre ima u meni, igraću svim srcem kao što sam to činio prethodnih deset godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zullu

    10. septembar 2013 | 08:26

    Šta očekivati od poturica, njihovi pretci su prodali veru za večeru...

  • Sasa Nikolic

    10. septembar 2013 | 07:39

    Momce, tebi svaka cast za sve sto si postigao i sto ces postici u karijeri!

  • Neko

    10. septembar 2013 | 08:12

    Prosto ne mogu da verujem da neko tako blizu Srbije može da navija za neku špansku budalu umesto za našeg Noleta. Sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA