EP U SRBIJI: Beograd poslao zvaničnu ponudu za organizaciju 2020. godine!

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije potvrdio kandidaturu glavnog grada Srbije za domaćina fudbalskog prvenstva Starog kontinenta

  • 5

Nema nazad - prvi korak je učinjen! Fudbalski savez Srbije poslao je zvaničnu kandidaturu Beograda za jednog od domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine. Međutim, ova prijava, koja traje do 12. septembra, samo je prvi korak ka glavnom cilju čiji garant ozbiljnih namera mora biti i država.

Uslov da se neki grad, kojih će biti ukupno 13, prijavi je bio da ima stadion kapaciteta 50.000 mesta, mada je ostavljena i solucija da eventualno dva grada imaju i objekte od po 30.000 sedišta.

- Aplicirali smo za domaćina EURO 2020, ali nam ozbiljni razgovori sa predstavnicima grada i Vlade tek predstoje, jer država mora da bude garant. Postoje dve opcije: jedna je da se adaptira jedan od postojećih stadiona, a druga je izgradnja nacionalnog stadiona - rekao je gensek FSS Zoran Laković za "Blic", i dodao:

- Za drugu varijantu nam je neophodno zemljište, a britanski ambasador Majk Devenport nam je rekao da postoji kompanija zainteresovana da investira u taj posao. UEFA je sledeću selekciju gradova zakazala za 25. april sledeće godine i do tada moraju da budu završeni ozbiljni pregovori sa državom.

Da bi grad bio ozbiljan kandidat radovi na objektu bi morali da počnu najkasnije do 2016. godine, a utakmice bi morale da se igraju ili na renoviranoj ''Marakani'' ili na novoizgrađenom nacionalnom stadionu. Koji gradovi će biti domaćini potvrdiće se u septembru 2014. godine.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad Mirkovic

    10. septembar 2013 | 11:48

    To nam je jedina sansa da igramo prvenstvo,kao domacini da smo direkno plasirani

  • MikiGrobar

    10. septembar 2013 | 10:18

    Ne znam samo na kojim pasnjacima bi se igralo haha

  • Bunt!

    10. septembar 2013 | 15:29

    Jna bi po prvi put bio pun ; ) ni meni nije jasno,gde bi se igrale sve te utakmice???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA