Može li da sačuva ovo: Đoković 10.980, Nadal 10.860! (FOTO)

Čini se da se ne postavlja pitanje da li će španski teniser do kraja sezone preuzeti prvo mesto na ATP listi i godinu završiti ispred našeg asa

  • 11

Predstoje verovatno najteža dva meseca u karijeri za Novaka Đokovića. Fizički, jer će učestvovati na velikom broju turnira, ali i psihički, kada se uzme u obzir da će morati ozbiljno da bude spreman pod naletima Rafaela Nadala, koji mu je ozbiljno za petama.

Nikad bliže nije bio Španac našem asu, kojeg je pobedio u ponedeljak uveče u finalu US opena i sa novih 2.000 bodova, naterao čak i Noleta da prizna kako su šanse na strani Španca da godinu završi kao prvoplasirani.

Trenutno stanje je neizvesno - 10.980 poena ima Novak Đoković, samo 120 manje Španac (10.860).

Kalkulacije su jasne: Novak brani mnogo poena do kraja sezone, Nadal ništa! Samim tim, bilo koji bolji rezultat će mu doneti bodove, koji bi mogli da ga izdignu iznad konkurenta. Čini se da je to očigledno!

Vratimo se na Novaka...

Posle Dejvis kupa (na programu predstojećeg vikenda), naš as će na teren izaći krajem septembra, kada počinje "Kina open", gde je prošle godine osvojio titulu.

Odmah zatim, 7. oktobra, počinje Masters u Šangaju, a Novak je prošle godine u finalu pobedio Endija Marija.

Dakle, dva puta po 500 plus 1.000 poena!

Takođe, na završnom mastersu u novembru Đoković će braniti prvo mesto i čitavih 1.500 poena, što će svakako biti najveći izazov za srpskog tenisera u pokušaju nemogućeg - da ostane na čelu.

Ko je i mogao da pomisli da će se stvari ovako zakomplikovati. Na kraju prošle godine Đoković je imao skoro duplo poena u odnosu na Nadala (godinu završio kao peti zbog povrede): 11.420 - 6.795.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delije1989

    10. septembar 2013 | 11:58

    Ako ste srbi verujte da moze

  • direktor

    10. septembar 2013 | 12:01

    Moze Nole je kralj!!! Moze ti to Nole!!!!

  • Stojanka

    10. septembar 2013 | 13:19

    Sve je moguce a neznam zasto bi morao da zadrzi to prvo mesto. Postigao je toliko mnogo ne samo u tenisu da mu I naj bolji sportisti sveta mogu zavideti. Ti si Nole nas heroj I ostaces za uvjek pa I kada nista vise u tenisu ne bi osvoio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA