Fondacija Novaka Đokovića sakupila 2,5 miliona dolara za decu u Srbiji! (FOTO)

Srpski teniser ugostio mnoge svetske poznate ličnosti na gala večeri u Njujorku čiji je cilj bilo prikupljanje sredstava za pomoć programima ranog razvoja i obrazovanja u Srbiji

  • 20

Samo dan posle finala US Opena srpski teniser Novak Đoković ugostio je svetske poznate zvezde na svojoj trećoj dobrotvornoj večeri čiji je cilj bilo prikupljanje sredstava za pomoć programima ranog razvoja i obrazovanja u Srbiji. I uspeo je u nameri, pošto je na prvom prikupljanju u Njujorku sakupio 2,5 miliona dolara.

Mnogi prijatelji iz sporta, mode, poslovnog okruženja i filantropi bili su tu da podrže napore fondacije. Zvezda večeri bila je Naomi Kempbel, ali tu su još bili i poznati dizajneri Dona Karan i Tomi Hilfiger, filmski producent Milutin Getsbi.

Legendarni teniser Džon Mekinro je, takođe, pružio podršku Đokoviću, a specijalni gost večeri bio je motivacioni govornik Nik Vujičić. Tu su još bile vojvotkinja od Jorka Sara Ferguson, kao i mnogi poznati top-modeli.

- Ono što mi pokušavamo da uradimo sa fondacijom jeste da pomognemo svest u Srbiji o predškolskom obrazovanju i pokušamo da obezbedimo deci pristup svim sportskim aktivnostima, boljoj ishrani i obrazovanju - rekao je Đoković. Osim toga, on je dodao:

- Ovo je prvi događaj u Njujorku, tako da smo svi uzbuđeni zbog toga. U saradnji sa UNICEFOM mi pokušavamo da postignemo mnogo, da donesemo sreću i radost mnogoj deci.

Zlatni donator fondacije bio je ''Uniklo'', inače Novakov sponzor sportske opreme, dok su, takođe, postojali grend slem donatori, masters donatori, šampioni kluba, kao i pobednik kluba.

Fondacija Novaka Đokovića osnovana je 2007. godine i sve do februara 2012. godine funkcionisala je pod imenom ''Novak fond'', čija je misija da olakša patnju dece, pogotovo u Novakovoj rodnoj Srbiji.

Podsetimo, na prethodnoj gala večeri u Londonu Đoković je sakupio 1,2 miliona funti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    11. septembar 2013 | 08:06

    Svaka cast.. iskreno se nadam da ce te pare otici onome kome su stvarno potrebne..

  • pixi10

    11. septembar 2013 | 08:19

    kakav covek treba da budes da ne cenis i ne postujes ovoga coveka, sportistu, ljudinu...?

  • Incognito

    11. septembar 2013 | 08:38

    Broj 1 u svakom smislu te reči !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA