IVKOVIĆ: Ne sme da nas zavara pobeda nad Ukrajinom na Trofeju Beograda!

Selektor Srbije smatra da je naredni rival na Evrobasketu znatno popravio igru u odnosu na pripremni period, ali veruje da njegovi momci mogu da obezbede četvrtfinale

  • 1

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da nije zadovoljan izdanjem nacionalnog tima protiv Belgije, ali i da njegovi izabranici mogu mnogo bolje da odigraju, što su dokazali u mečevima sa Litvanijom i Letonijom u prvoj fazi Evropskog prvenstva.

Najboljim srpskim košarkašima potrebna je još jedna pobeda kako bi i teoretski potvrdili plasman u četvrtfinale šampionata u Sloveniji.

- Ovaj tim je protiv Litvanije i Letonije pokazao da može da odigra na kvalitetnom nivou. Imali smo grešaka, olako primljenih poena u nekim utakmicama, ali ne može da budu mesta nezadovoljstvu jer smo na pragu četvrtfinala. Ali, u tim mečevima moramo da odigramo mnogo bolje, a to ovaj tim može - rekao je Ivković, a preneo sajt KSS.

Ivković smatra da selekcija Ukrajine zaslužuje maksimalan respekt zbog prikazanih igara na Evropskom prvenstvu u Sloveniji gde je ostvarila četiri trijufma.

- Ukrajinci su znatno popravili igru u odnosu na pripremni period. Ne smemo se nikako zavaravati ubedljivom pobedom na ''Trofeju Beograda'', jer oni nisu bili kompletni, na tom meču im se tek priključio plejmejker Džeter, njihov sigurno najbolji igrač. Imaju određenu širinu u napadu, pogađaju u proseku 10 trojki i to sa dosta visokim procentom uspešnosti. Naša agresivnost i šut zato moraju da budu na dobrom nivou. Za sada nas dobra odbrana i realizacija kontranapada drži u pravom ritmu - dodao je Ivković.

Bek Partizana Bogdan Bogdanović, takođe, očekuje tešku utakmicu protiv selekcije Ukrajine.

- To što smo ih lako pobedili u Beogradu ne mora ništa da znači. Tada nisu mogli da računaju na Sergija Gladira, koji im je u Sloveniji najbolji igrač. Radi se o ozbiljnom timu, odigrali su dobro protiv svih ekipa u prvoj fazi šampionata. Ipak, verujem da ćemo ostvariti pobedu koja će nam dosta značiti na planu samopouzdanja i jačanja timskog duha - rekao je Bogdanović.

Utakmica Srbija - Ukrajina na programu je u petak od 17.45 u dvorani Stožice u Ljubljani.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA