KOLIKO KOMPLIKUJU: Srbija razočarala protiv Ukrajine!

''Orlovi'' neočekivano doživeli poraz (82:75) u drugom meču grupe E. Nemoć i bezidejnu igru kaznili Korniljenko sa 21 poenom i nezaustavljivi Džeter sa 20 poena, od kojih je većinu ubacio u drugom poluvremenu

  • 17

Poraz koji boli! Košarkaši Srbije izgubili su od selekcije Ukrajine rezultatom 82:75 (41:40) u drugom kolu grupe E Evropskog prvenstva u Sloveniji čime su dodatno zakomplikovali konačan plasman pred četvrtfinalne borbe.

Posle lošeg prvog poluvremena usledilo je očajno drugo gde su naši igrači dozvolili protivniku da se razigra i konstantno bude u vođstvu. Najzaslužniji za pobedu Ukrajine bili su Kornjiljenko sa 21 i Džeter sa 20 poena, od toga većinu u drugom poluremenu.

S druge strane kod ''orlova'' raspoloženi za igru bili su samo Bjelica sa dabl-dabl učinkom (22p 10 sk), Krstić sa 17 i Bogdanović sa 15 poena.

''Orlovi'' su dobro započeli meč i imali su u par navrata prednost tokom prve četvrtine. Ko bi rekao da će do kraja susreta to biti jedino vođstvo protiv tima kojeg smo deklasirali na ''Trofeju Beograda''.

Srbiju su u životu održavali Bogdanović, Bjelica i Krstić, a kada su se oni uspavali ''isplivao'' je Micić. Međutim, ni to nije bilo dovoljno za vođstvo na poluvremenu - 40:41. Besan je bio u više navrata selektor Ivković na svoje igrače što se moglo videti u par navrata tokom tajm auta.

Kada se očekivalo da Srbija u nastavku zaigra mnogo bolje usledio je totalni debakl. Srpsko oružje iz prvog poluvremena - skok, prešlo je u ruke Ukrajinaca  koji su u više navrata imali dva, nekad i tri ponovljena napada.

Korniljenko i Džeter su prosto bili nezaustavljivi za srpsku odbranu. Ipak, u poslednja tri minuta pojavio se tračak nade da Srbija može da preokrene, koju je vrlo brzo ''ubio'' Džeter. Najpre trojkom sa skoro osam metara da bi solo akcijom odveo Ukrajinu na plus sedam.

Snage za preokret više nije bilo i Ukrajinci su zasluženo slavili i produžili nadu za plasman u četvrtfinale

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bsbs

    13. septembar 2013 | 19:04

    Mislim da je ipak cetvrtfinale maksimum za ovaj tim u ovom trenutku.

  • Athdept

    13. septembar 2013 | 18:18

    Ocete li da zivnete malo debili,ili da predjem da gledam slovence,a ne ovu mrtvu kosarku!

  • Dejan

    13. septembar 2013 | 20:05

    Prestanite stručnjaci da hejtujete igru nam vode klinci bre niko nije očekivao ni dovde da stignu...vasa bogdan nemanja kalinic..sve balavurdija...I nažalost drvo hrast od gagica na klupi...momci svaka čast idemo dalje...srpska posla...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA