POBEDAAA: Srbija u finalu Dejvis kupa!

Novak Đoković i Janko Tipsarević, pobedama trećeg dana polufinala Dejvis kupa, odveli su srpski tim u veliko finale u kojem će se sastati sa reprezentacijom Češke

  • 7

Najbolji teniseri Srbije igraće u finalu Dejvis kupa! Novak Đoković i Janko Tipsarević su pobedama protiv Miloša Raonića i Vaseka Pospišila preokrenuli rezultat u polufinalu "svetskog prvenstva za tenisere" i sa ukupnih 3:2 odveli Srbiju u veliko finale!

- Ovo je jedan od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Zahvaljujem se najboljim saigračima na svetu. Srbijo vidimo se u velikom finalu - rekao je Tipsarević neposredno po završetku meča.

Posle ubedljive pobede najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u prvom meču dana protiv Miloša Raonića sav pritisak i očekivanja pred poslednji meč pao je na Janka Tipsarevića.

Iako cele sezone Tipsarević nije igrao na očekivanom nivou bio je najbolji kada je srpskoj reprezentaciji bilo najpotrebnije i pobedom od 7:6, 6:2, 7:6 odveo Srbiju u finale!

Meč je već posle pet gemova mogao da bude okončan u korist srpskog tenisera, jer se Pospišil nakon jednog udarca požalio na povredu. Ipak mladi Kanađanin je stegao zube i hrabro nastavio meč, ali nije imao rešenja za Jankovu igru.

Najveći otpor Pospišil je pružio u prvom delu igre koji je trajao čak 78 minuta, a završen je u taj-brejku u korist Tipsarevića sa 7:3.

U nastavku meča Tipsarević je apsolutno dominirao na terenu i sa 6:2 lagano rešio drugi set u svoju korist, a u istom ritmu nastavio je u trećem. Međutim, pri vođstvu Janka od 5:2, Pospišil je uspeo da izjednači i uvede set u taj-brejk. Ipak Janko je odlično odigrao i drugi "trinaesti gem u setu" i sa 8:6 osvojio i treći set!

SLAVLJE MOŽE DA POČNE!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

PRVI SET

Obojica tenisera su dobila svoja prva dva servisa, a onda je posle 2:2 Vašek Pospišil je posle 18 minuta igre zatražio tajm-aut. Iako je bio parni set dozvoljeno mu je. Naravno, sudija Ramos je proglasio i medicinski tajm. Pospišil se požalio na jak bol u laktu...

Posle ukazane pomoći Vašek je uspeo da nastavi meč i dobije svoj servis za 3:2. U prvih sedam gemova nije bilo brejkova. Brejkova nije bilo ni posle 11 gemova, a valja istaći da je Kanađanin došao do šest gemova iako je servirao samo 40 odsto prvog servisa, a to mu je veoma važan segment igre. Janko je set uveo u tajk-brejk, a onda je odmah napravio mini brejk...

Prvi set je posle 78 minuta sa 7:6 (7:3) dobio Janko.

DRUGI SET

Posle pet vezanih gemova Pospišil uspeva da osvoji jedan. Posle  jednog sata i 36 minuta igre Janko u drugom setu vodi sa 3:1.

Srpski teniser je apsolutno dominirao u čitavom drugom setu koji je osvojio sa ubedljivih 6:2 i doveo na korak reprezentaciju Srbije od plasmana u veliko finale Dejvis kupa.

TREĆI SET

Janko je odlučno krenuo na startu trećeg seta kako bi okončao meč sa maksimalnom pobedom, lagano je dobio svoje servis gemove, ali nije uspeo da iskoristi brejk šanse koje je imao pa je trenutni rezultat 2:1.

Janko je na korak od pobede! U trećem setu vodi sa 6:5, pa ukoliko napravi brejk na servis Pospišila slavlje će moći da počne! Janko je u trećem setu prethodno propustio priliku da okonča meč, ali pri vođstvu od 5:2 u gemovima nije uspeo da završi posao!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    15. septembar 2013 | 20:02

    Браво момци свака част!!!

  • Athdept

    15. septembar 2013 | 20:25

    Posle kazu istrazivanja da smo medju najnesrecnijim nacijama ,pa ljudi moji samo sportisti nas cine srecnijim od 80 posto planete! Bravo Srbi,bravo majstori tenisa!!!

  • VforV

    15. septembar 2013 | 21:01

    Idemo po Salataru!!! Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA