DONJI SREM POKVARIO MARAKANIN ROĐENDAN: Zvezda razočarala navijače remijem!

Zvezda je do 75. minuta imala vođstvo od 2:0, ali su gosti iz Pećinaca sa igračem manje stigli do remija i podele bodova na proslavi 50. rođendana "Marakane"

  • 16

Skoro 38.000 navijača koji su želeli da proslave 50. rođendan "Marakane" razočarano je napustilo najveći srpski stadion. Crvena zvezda je sve do 75. minuta vodila sa 2:0, ali je Donji Srem uspeo da izbori bod i ugrozi slavlje na Topčiderskom brdu!

Konačan rezultat 2:2, u poslednjoj utakmici petog kola Jelen Super lige.

Golove su postigli Abiola Dauda u devetom i Nejc Pečnik u 54. minutu, a na drugoj strani Damjan Marčeta u 75. i Stefan Aškovski u zaustavnom vremenu. Donji Srem je meč završio sa desetoricom zbog isključenja Lakića-Pešića u 81. minutu.

Pred početak meča, gledaoci su pozdravili legende koje su 1. septembra 1963. godine zaigrale na tada tek otvorenom stadionu protiv Rijeke.

- Ovde je bilo mnogo dobrih igrača, raznih ekipa, pobeda protiv velikih klubova, ali i poraza. Bilo je milina provesti 50 godina na ovom stadionu - rekao je Dragan Džajić, koji je prvi izašao na travu, pozdravljen ovacijama i skandiranjem imena sa najbučnije, severne tribine. Aplauzima je dočekan i Vladica Popović, kapiten tadašnje generacije, kao i Tomislav Milićević i Dušan Maravić.

Poslednji je na teren izašao Trifun Mihajlović, koji je kao pionir u predigri Crvene zvezde i Zemuna postigao gol i zvanično postao prvi strelac na novom stadionu. Svima su uručeni dresovi i makete "Marakane".

Donji Srem se od početka postavio kao veoma ofanzivan, a Zvezda je potpuno podbacila u odbrani! Gosti su najviše pretili iz prekida, a u drugom poluvremenu su koristili i najmanji propust kako bi ugrozili Bajkovića, koji je imao pune ruke posla.

Već u šestom minutu, Bajković je morao da "pegla" grešku odbrane posle kornera, koja je dozvolila da Stefan Bukorac šutira sa sedam metara, ali je Zvezdin golman bio na mestu. Svega tri minuta posle, Abiola Dauda uspeva da glavom matira gostujućeg gomana posle centaršuta Kasalice u prvom pravom jurišu na gol.

Nije dugo trebalo da se još jednom pokaže da Zvezda i dalje kuburi u defanzivi, pogotovo kada su prekidi u pitanju, jer je Donji Srem zapretio iz slobodnog udarca, ali je Boban Bajković ponovo bio na visini zadatka.

Posle 15 minuta igre, tempo igre je drastično opao, gosti nisu bili mnogo agilni na protivničkoj polovini, a u 30. minutu je utakmica prekinuta. "Delije" su ponovo istakle uvredljiv transparent upućen predsedniku Fudbalskog saveza Srbije, sa porukom: "Godina 1961, Tomislav Karadžić, prvi srpski huligan". Sudija Darko Bogdanović je označio nastavak posle pet minuta, kada je transparent skinut sa tribine.

Ni do kraja poluvremena nije bilo mnogo kvalitetnije igre, a jedini uzbudljiv trenutak je priredio Kasalica, koji je imao dobru šansu, ali golman Belić je dobro intervenisao.

U dosta zanimljivijem nastavku je Donji Srem imao ponovo odličnu šansu, ali je Bajković ponovo bio spasilac kada je Damjanović bio sam ispred njega. Preslikano iz prvog poluvremena, usledio je gol Zvezde, i to posle kiksa Lakić-Pešića, koji je promašio loptu koja je završila kod Nejca Pečnika u 54. minutu, koji je postigao treći gol u sezoni.

Nizale su se šanse na obe strane, a loša odbrana Zvezde je konačno kažnjena u 75. minutu, kada je Marčeta izašao pred Bajkovića, a njegovi saigrači su dosta kasnili.

Tada je Stojanović u igru ubacio i Onjila, iako je prethodno na teren poslao i Luku Milunovića. Donji Srem je posle nekoliko minuta ostao sa desetoricom na terenu pošto je Lakić-Pešić zbog drugog žutog kartona morao da napusti igru.

Usledila je stativa koju je pogodio Martinović, međutim gosti nisu posustajali, i u zaustavnom vremenu su uspeli da izazovu zvižduke na stadionu! Zvezda je poklekla posle još jednog prekida. Rade Krunić je izveo korner, a Stefan Aškovski, fudbaler Partizana na pozajmici je matirao Bajkovića, za potpunu nevericu na "Marakani".

Slavljenička atmosfera se za tili čas pretvorila u zvižduke.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Martinović, Lazić, Mijailović, Kovačević, Pečnik, Milijaš (od 78. Onjilo), Ninković, Kasalica (od 89. Savićević), Dauda (od 67. Milunović).

DONJI SREM: Belić, Božović, Prljević, Lakić-Pešić, Aškovski, Bukorac, Janković (od 61. Marčeta), Sinđić, Krunić, Ilić (od 46. Zec), Damnjanović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

JELEN SUPER LIGA, PETO KOLO:

Subota

Javor – Čukarički 0:2

(Srnić 51, Stojiljković 64)

Rad – Radnički Kragujevac 1:0

(Pavlović 20)

OFK Beograd – Radnički Niš 2:1

(Damjanović 26. penal, Živković 35. autogol – Stojanović 50. penal)

Vojvodina – Novi Pazar 2:1

(Alivodić 16, Škuletić 33 – Arsenijević 86)

Jagodina – Spartak 2:0

(Pešić 15, 52)

Napredak – Voždovac 1:1

(Gavrić 41 – Ðorđević 90+2)

Sloboda – Partizan 1:2

(Pilipović 84. - Živković 48, Kojić 82.)

Nedelja

Crvena zvezda – Donji Srem 2:2

(Dauda 9, Pečnik 54. - Marčeta 75, Aškovski 90+1)

TABELA: Partizan 13, Čukarički 13, Radnički Niš 10, Crvena zvezda 10, Vojvodina 9, Javor 7, Novi Pazar 7...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojke

    15. septembar 2013 | 21:20

    Tole namestio... Da su imali 11 igraca Zvezda bi pobedila:-)))

  • zilepfc

    15. septembar 2013 | 21:26

    Srecan rodjendan!Stefan Askovski

  • Ћоми Ваљевац

    15. septembar 2013 | 21:22

    Неће никада више звездаши пробати Сремску кобасицу! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA