ĐOKOVIĆ: Verujem u novo osvajanje Dejvis kupa! (FOTO)

- Čehe možemo da savladamo samo što jačom pozitivnom energijom - rekao je najbolji srpski teniser na konferenciji u Kombak areni, posle koje su Dejvis kup reprezentativci uz bubnjeve zapevali koračnicu "Marš na Drinu"

  • 2
Dejvis kup, Srbija - Kanada Foto: Marko Todorović

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je posle pobede nad Kanadom da je lako biti general timu koji je sastavljen od takvih tenisera kao što su Novak Ðoković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac.

- Čestitam svim momcima na ovoj veličanstvenoj pobedi. Lako je biti general kad imate ovakve igrače - rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

On je istakao da je posle ovakve pobede u svet poslata poruka da je Srbija veliki pobednik.

- Srbija je pokazala da je veliki pobedniki i da uprkos velikim teškoćama kroz koje prolazi pronalazi način da izađe iz njih uzdignuta čela  rekao je Obradović.

On je dodao da u Areni za finale protiv Češke očekuje još vise navijača.

Janko Tipsarević je ocenio da mu je pobeda kojom je odveo Srbiju u finale Dejvis kuipa jedna od najdražih u karijeri.

- Ovo je jedan od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Ipak, da Novak nije prethodno pobedio, ne bi bilo ovog veličanstvenog uspeha. Publika je bila neverovatna, vi ne možete da verujete kako se na terenu čuje to veličanstveno navijanje, jednostavno vas nosi do pobede. Mislim da je večeras sigurno bilo blizu 15.000 ljudi - rejkao je Tipsarević.

On je naglasio da mu je ovaj uspeh u Dejvis kupu najjači mogući podstrek za nastavak sezone.

Prvi teniser sveta Novak Ðoković podsetio je da će ovo biti drugi put da Srbija igra u finalu Dejvis kupa, posle 2010. kada je osvojila trofej protiv Francuske.

- Verujem da možemo da osvojimo titulu po drugi put, iako je Češka izuzetno jaka. Čehe možemo da savladamo samo što jačom pozitivnom energijom - poručio je Ðoković.

Prvi reket Srbije dodao je da će u nastavku karijere pokušati da se još vise usavršava na psihofizičkom i mentalnom planu.

- Želim što više da radim na sebi, kako bih igru doveo do najvišeg mogućeg nivoa. Činjenica je da je Rafael Nadal ove godine bio najbolji na svetu, ali ću istrajati u borbi da sačuvam prvo mesto na listi - rekao je Ðoković.

Reprezentativci Srbije su po tradiciji posle konferencije za novinare uz bubnjeve zapevali koračnicu "Marš na Drinu", koja ih je nosila i tokom polufinala sa Kanadaom, ali i na svim ranijim pohodima u Dejvis kupu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draža Mihajlovića

    15. septembar 2013 | 23:06

    Razmontirali smo ih. A na finale ide celo moje društvo i jedva čekamo ono đubre Štepaneka. Čuće te nas kad izađe na teren. Takođe me je neprijatno iznenadio svojim izjavama i ponašanjem ovaj što je dugo igrao u paru sa Zikijem , čovek je pobudalio skroz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA