IVKOVIĆ: Borbeno i hrabro na Špance (VIDEO)

- Duel sa Špancima je splet okolnosti, a ne nesreća, i mi ćemo odigrati borbeno, jer ne odustajemo od našeg cilja, a to je plasman na Svetsko prvenst vo. Jači su u bekovskoj liniji od nas, ali možemo da tražimo određenu prednost u igri pod košem, gde imamo više igrača u rotaciji - rekao je selektor Srbije

  • 2

Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković kaže da tek sada u četvrtfinalu protiv Španije naš tim započinje najbitniju fazu na Evropskom šampionatu , a to je borba za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Ivković je istakao da je španski tim iskusniji na bekovskim pozicijama, ali da "orlovi" imaju malo više igrača na centarskim poziicijama i da će tu pokušati da naprave prednost.

ZNAMO ŠTA NAM JE CILJ

- Mi protiv Španije započinjemo ono gde smo stigli. Treba da zaboravimo sve do sada, i to da smo završili kao prvi u prvoj i drugoj fazi i sada započjnjemo niz od tri meča.

- Prvi je meč je pritv Španije, koja ima izuzetan tim i to na pozicijma gde smo mi najranjiviji. Imaju odličnu bekovsku liniju u odnosu na nas, gde se Stefan Marković tek podigao iz kreveta i nema šanse da ga "silujemo" da igra i Nedović, koji je malo šutirao, sigurno su u prednosti - objasnio je Ivković i dodao:

- Imaju do dominantnog igrača u prednjoj liniji, to je Mark Gasol, a mi tu imamo određenu prednost u dužini klupe. Trudićemo se da damo sve od sebe, da se borimo. Uz naše navijače probaćemo da održimo nivo igre, ali nikada nismo bili u ovakvoj situaciji - rekao je selektor Srbije.

UTAKMICA SA ŠPANCIMA SPLET OKOLNOSTI, A NE NESREĆA

Na pitanje da li je nesreća što smo kao prvi u grupi naleteli na glavnog favorita šampionata,Ivković je odgovorio:

- To nije nesreća, to je splet okolnosti. Mi znamo koji su naši takmičarski ciljevi i ako ostvarimo taj takmičarski cilj, biće odlično. Nemojte da ih menjamo sada sa ovoliko problema koje imamo - poručio je Ivković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije Dragutin Stojmenović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VforV

    17. septembar 2013 | 18:21

    Samo drsko i bez postovanja spanskih cigana!!!

  • Бојке Кум

    17. septembar 2013 | 22:11

    За све момке на паркету, за најбољи спорт на свету, за Србију нашу мајку остваримо ову бајку. До победе нек' се пева српска песма, српски стих, само храбро и без страха јер бољи смо од свих њих!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA