TO BI BILO SVE: Jankovićeva ne igra više za reprezentaciju

- Za reprezentaciju sam uvek igrala srcem, mislim da sam dala veliki doprinos i s ponosom branila boje svoje zemlje. Imamo kvalitetan tim, mogu one da budu najbolje i bez mene - rekla je najbolja srpska teniserka

  • 6

Jelena Janković definitivno više neće igrati za Fed kup reprezentaciju Srbije. Najbolje plasirana srpska teniserka je 12 godina bila neizostavan član naše selekcije, a odlazak je najavila još krajem prošle godine, ističući da zbog premora i dosta povreda ne može da da svoj maksimum, kao i da je vreme da se mlađe igračice razigraju.

- Posle 12 godina igranja u reprezentaciji zaključila sam da je vreme da se povučem i ustupim mesto mlađoj generaciji talentovanih igračica. Moje telo više nije u stanju da izdrži sve te napore tokom sezone jer sam imala mnogo povreda.

- Za reprezentaciju sam uvek igrala srcem, mislim da sam dala veliki doprinos i s ponosom branila boje svoje zemlje. Imamo kvalitetan tim, mogu one da budu najbolje i bez mene - rekla je Jankovićeva za "Kurir".

Deseta teniserka sveta iza sebe ima uspešnu sezonu koja se bliži kraju. Na turniru u Japanu će pokušati da osigura plasman na završni Masters u Istanbulu.

- Od početka godine radim na unapređenju igre i mislim da sam uspela u tome, ali uvek može bolje i više. Ostvarila sam cilj da se vratim među deset najboljih na svetu, a sad želim da odem u Istanbul na završni Masters - rekla je Jelena, dodajući da se nada da će ako bude nastavila dobro da igra osvojiti Gren slem titulu.

- Povratak u top deset dodatno me je motivisao da istrajem u namerama. Potvrdila sam da još mogu da budem deo elite. U dublu sam samu sebe prijatno iznenadila jer nisam imala preterane ambicije, dobro sam se zabavljala i nisam imala toliki pritisak kao u singlu jer se odgovornost deli napola. Želela sam da neke elemente koji su dominantni u dublu primenim u singlu.

Na internetu su se nedavno pojavile fotografije slike kako Jelena igra bilijar s Rafaelom Nadalom.

- Delimično sam posmatrala Nadala dok je igrao bilijar s mojom drugaricom, jer sam istovremeno pratila razvoj meča na terenu na kojem je trebalo da igram. On je sjajan momak, veliki teniser i čovek. Pre nekoliko godina mi je pomogao kad sam bila povređena u Indijan Velsu. Ustupio mi je svog fizioterapeuta.

Jelena je pratila polufinalni meč Dejvis kup reprezentacije protiv Kanade.

- Presrećna sam što su opet obradovali naš narod i ušli u finale. Nadam se da će osvojiti titulu krajem godine i pokazati još jednom da su najbolja reprezentacija na svetu!

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    19. septembar 2013 | 11:43

    Честитке за досадашњу борбу за своју земљу! Све најбоље!

  • Vaše ime

    19. septembar 2013 | 08:54

    I ne treba…

  • boco

    19. septembar 2013 | 12:17

    i ne treba da igra. od igre u reprezentaciji je samo sebi pravila reklamu, kao eto ja igram a mogla sam i da ne igram, a prije nego sto se odlucila da igra razmisljala je da li da igra za crnu goru ili srbiju. dosat mi je vise, a i ovo sto je ponovu u prvih 10 je rezulta pada drugih a ne njenih nekih narocitih rezultata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA