KAKAV APSURD: Srbija pobedila šampiona Evrope! (FOTO)

Srpski košarkaši jedini na Evrobasketu pobedili Litvaniju (63:56) i Francusku (77:65) koje će se u nedelju boriti za zlatnu medalju i šampionsku titulu, dok "orlovi" u subotu biju bitku za Svetsko prvenstvo

  • 6

Košarkaši Srbije igraju u subotu protiv Italije (17.30 RTS ) meč odluke za sedmo mesto na Evrobasketu, koje će ih, nadamo se odvesti na Svetsko prvenstvo. Ali, totalni je apsurd da su "orlovi" na ovom Evrobasketu pobedili budućeg šampiona Evrope!!!

Izvesno je da će to biti Litvanija ili Francuska, koje se sastaju u finalu a oba tima naši košarkaši su pobedili. Litvaniju 63:57, još u prvoj fazi, a Francusku  još ubedljivije 77:65 u drugoj fazi!!

To nije pošlo za rukom nijednoj ekipi na šampionatu. Litvanija je izgubila samo još od Bosne, dok su Francuzi izgubili od Nemačke i Litvanije.

Ni Španija, ni Hrvatska, ni Slovenija, nisu uspeli da pobede ekipe koje će se boriti za zlato i titulu prvaka, a Srbija jeste, a bori se za sedmo mesto!

Ne samo što su ih pobedili, nego su naši košarkaši u ta dva meča koja su prilično lako i ubedljivo dobili, pokazali veoma dobru igru. Onda ostaje pitanje, šta se to desilo sa selekcijom Srbije na ovom šampionatu?

Ova činjenica, da su pobedili dve ekipe koje će se boriti za titulu, jasno govori da je na ovakvim turnirima glavno pravilo kako odigraš najbitniju utakmicu.

Takođe, može da govori i o tome da nismo bili u formi kada je bilo najpotrebnije, jer ako smo dobili Francuze, zašto nismo i Špance dva dana kasnije, koji su opet u polufinalu izgubili od tih Francuza?

Ekipu Litvanije smo vrlo lako dobili u Jesenicama u prvom meču na šampionatu i to sa vrlo sigurnom i ubedjivom igrom. Da smo tako igrali do kraja verovatno bismo ostali u borbi za medalju, ali izgleda da nismo pogodili formu kada treba.

U meču za prvo mesto u grupi E u drugoj fazi smo pobedili indisponirane Francuze, i prikazali igru dostojnu medalje, prikazali čak atraktivnu igru.

Međutim, sve posle toga desilo se potpuno neočekivano. Hteli smo Italiju a naleteli na ŠPance koji su nas demolirali, tako da smo dočekali Italiju u borbi za Svetsko prvenstvo, koje će nama biti kao medalja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Dragutin Stojmenović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ON .

    21. septembar 2013 | 01:52

    Kod nas SRBA sve je moguće ! To nam je u krvi .

  • Draža Mihajlovića

    21. septembar 2013 | 08:24

    Nisam mogao da prepoznam Špance. Sa nama im je sve ali sve uspevalo , a nama ništa. A Francuzi -Toni Parker , jedan igrač , ceo tim. Neznam šta da mislim posle svega ovoga . Mi pobedismo budućeg prvaka ali onako zapravo. Izgleda su deca psihički totalno pala. Nisu izdržali. Danas navijamo i nadamo se , nada posljednja umire.

  • zullu

    21. septembar 2013 | 08:20

    Umorila se deca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA