ILI JESU ILI NISU! Košarkaše pobeda vodi na Svetsko prvenstvo

Mlada reprezentacija, neiskusna, sa devetoricom debitanata je napravila dobar put za dalji rad! Sada treba podrška, a ne kamenovanje ispred Skupštine grada. Sada konačno treba shvatiti da Srbija više nije u poziciji da od košarkaša zahteva medalje sa velikih takmičenja

  • 8

Kad se, ovako, ad hok povuče crta dolazimo da zaključka da je košarkaška reprezentacija Srbije i dalje na koraka od ispunjenja primarnog plana - odlaska na Svetsko prvenstvo. Do konačnog "overavanja" potrebno je odigrati još najmanje 40 minuta basketa u Sloveniji i onda sesti i podvući crtu. Apsurdno zvuči da su izabranici Dušana Ivkovića, bez obzira da li su protivnici kalkulisali, igrali sa ko zna koliko snage, "kockali" se ili... "objasnili" neke stvari Francuzima i Litvancima. Francuzima i Litvancima koji se u nedelju "biju" za najsjajnije odlučija sa Evrobasketa.

Ovako, da se razumemo, nisu Srbi njima ništa objasnili već su sebi pokazali da mogu da igraju, ali samo ako mečeve shvate kao "timsku igru". Iskusni stručnjak Dušan Ivković, neshvatljivo, reče da je bilo nediscipline i sebičnosti!? To je ono o čemu će morati da piše u uzveštaju. To je ono o čemu će se diskutovati.

Međutim, ukoliko Srbija pobedi Italiju u borbi za sedmo mesto "bura" će splasnuti jer, na kraju, svi koji su "krvarili" dva meseca ostvariše primarno cilj.

Mlada reprezentacija, neiskusna, sa devetoricom debitanata je napravila dobar put za dalji rad! Sada treba podrška, a ne kamenovanje ispred Skupštine grada. Sada konačno treba shvatiti da Srbija više nije u poziciji da od košarkaša zahteva medalje sa velikih takmičenja, ali bi trebalo objasniti i samim košarkašima da prestanu da daju preambiciozne izjave.

Sve u svemu, sa navijačke tačke gledišta, rezultat rada kompletnog stručnog štaba i igrača, od početka jula do danas, znaćemo malo posle pola osam!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZokaSlovenac

    21. septembar 2013 | 11:55

    @ za mornara: Oladi bre malo!!! To su klinci!!!! Dajmo im sansu!!! Ti si100% jedan od onih, koji su navijali dok su pobedjivali, a kad su izgubili, onda buuuuu!!! Ne valja vam to!!! AJMO MOMCI NAPRED!!! MI VERUJEMO U VAS!!!

  • Mornar

    21. septembar 2013 | 10:09

    A sada je to primarni cilj!!? E Srbijo jadna li si!

  • Bunt!

    21. septembar 2013 | 12:48

    Mornar,jedini ovde jadan si ti,i zato odjebi hejteru... Napred Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA