PARTIZAN LIDER NA TABELI! Crno-beli pobedili OFK-u, novi gol Andrije Živkovića! (VIDEO)

Derbi šestog kola Jelen Super lige igrao se u Humskoj, gdee su crno-beli slavili nad "romantičarima" sa 2:0, zavhaljujući golovima Saše Ilića i Andrije Živkovića

  • 6

Partizan nastavlja svoj pobednički niz! Nova tri boda je šampion Srbije upisao na svom stadionu pobedom protiv OFK Beograda, čime su nastavili šestogodišnju tradiciju pozitivnog skora sa "romantičarima".

Utakmica nije obilovala velikim uzbuđenjima, a navijači crno-belih još čekaju da se njihov voljeni klub prikaže u boljem svetlu. Sve u svemu, tri boda su u džepu zahvaljujući golovima Saše Ilića u 43. minutu i momka koji je ponovo briljirao u veznom redu, Andrije Živkovića, u 77. minutu.

- Treba imati u vidu da sve igraju motivisano protiv nas, tako da prvo poluvreme mora da se odradi dosta dobro. Imali smo lepih šansi, davali smo golove na vreme. Ja sam zadovoljan. Živkovići dobro funkcionišu na desnom boku. Mi nastavljamo dalje, želimo da igraju sve bolje - rekao je trener Vuk Rašović odmah posle utakmice.

Zahvaljujući remiju između Čukaričkog i Jagodine na Banovom brdu, Partizan je preuzeo vodeću poziciju na tabeli.

Oko 3.000 gledalaca nije imalo šta da vidi u većem delu siromašnog prvog poluvremena. Gosti su krenuli ofanzivno, bili u naletu ka golu, ali su se posle više fokusirali da Pavlovićev gol ostane netaknut, najviše posle Jojićevog prodora po desnoj strani kada je pokušao da uposli Kojića, ali je odbrana "romantičara" bila na mestu.

Partizan je potom bio nešto konkretniji na terenu, ali je Rašović nepredviđeno morao da napravi izmenu, i umesto povređenog Vojislava Stankovića u igru ubaci Miloša Ostojića.

Delovalo je da će se na odmor otići sa dve nule na semaforu, a onda je uspavane gledaoce u Humskoj prvo razbudio  Andrija Živković ubojitim šutem koji je zamalo završio pored stative.

To je izgleda najavilo i prvi gol za Partizan. U 43. minutu je akciju započeo Miloš Jojić, koji je pronašao Živkovića, a on svog prezimenjaka Marka. On je centrirao na peterac, gde su jedan drugom zasmetali Volkov i Kojić, a loptu je sa linije "skinuo" Planić. Na pravom mestu se našao Saša Ilić, koji je uspeo da popravi kiks svojih saigrača, iako je dobio udarac u nogu.

Navijači su uz skandiranje Tomislavu Karadžiću ispratili igrače na pauzu. Na startu poluvremena su ih dočekali bakljadom na Jugu.

Trener Zlatko Krmpotić je na teren poslao Jovana Damjanovića umesto Marka Perovića, čime je hteo da pojača na ofanzivnosti, što je u prvi mah i uspeo. Međutim, Planić je napravio veliku grešku - Ilić mu je uzeo loptu, ali kontru nije uspeo da završi Kojić, koji je ponovo uspeo da promaši stoprocentnu šansu ispred gola. Njegov šut je završio pored stative. Imao je posle još jednu šansu, ali golman Pavlović je bio odličan na golu gostiju.

Nezadovoljan suđenjem, trener Krmpotić je prigovarao sudiji Gogiću, koji ga je zbog toga isključio. Partizan je uspevao da drži konce u svojim rukama, OFK je bio sve manje opasan, pa su domaći imali prostora da kreiraju šanse za drugi gol. Najbolje su to radili dvojica Živkovića, Andrija i Marko, uz Miloša Jojića.

Nagrada za angažovanost stiže u 75. minutu, kada je Andrija Živković solo prodorom u kazneni prostor "romantičara" silovito zatresao mrežu Pavlovića za konačan rezultat i četvrtu uzastopnu pobedu Partizana. To je bio četvrti gol mladog veziste, i njegov sjajni debi u profesionalnoj karijeri je dobio novu epizodu.

Nikola Ninković je van stroja, jer odrađuje kaznu zbog psovanja sudije Milorada Mažića posle utakmice u Užicu. Utakmicu je posmatrao iz lože, a društvo su mu pravili Filip Malbašić i Nikola Aksentijević, koji moraju da smršaju da bi se vratili u konkurenciju za prvu ekipu.

Partizan je u protokolu imao samo Nemanju Kojića kao pravog napadača u protokolu. Trener Rašović je posle meča objasnio zašto nije igrao Ismale Fofana.

PARTIZAN: Stojković, Živković M, Volkov, Stanković (od 25. Ostojić), Obradović, Đemba-Đemba, Gulan, Jojić, Živković A, Ilić, Kojić.

OFK BEOGRAD: Pavlović, Golubović, Planić, Vasiljević, Ješić, Zdjelar, Micevski, Perović, Radivojević, Čavrić, Bogavac.

Stadion: Partizana

Gledalaca: 3.000

Sudija: Miodrag Gogić (Novi Sad)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

SUPERLIGA – 6. kolo:

Radnički 1923 – Donji Srem 2:0 (2:0)

(Spalević 27, 34)

Spartak – Napredak 3:2 (2:1)

(Nosković 13, Kovačević 35, Šarac 67 – Mirosavljević 40 pen, Ndiaje 54)

Novi Pazar – Javor 2:0 (1:0)

(Kecap 45, Mutavdžić 80)

Rad – Sloboda 0:0

Čukarički – Jagodina 0:0

Partizan – OFK Beograd 2:0 (1:0)

(Ilić 43, A.Živković 75.)

Nedelja:

Voždovac – Crvena zvezda 15.00

2. oktobar:

Radnički Niš – Vojvodina 16.30

TABELA: Partizan 16, Čukarički 14, Radnički Niš 10 (-1), Novi Pazar 10, Crvena zvezda 10 (-1), Vojvodina 9 (-1), Jagodina 8, Napredak 7, Javor 7, Spartak 7, Voždovac 6 (-1), OFK Beograd 6, Radnički Kragujevac 6, Rad 4, Sloboda 3, Donji Srem 3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SIKTER

    22. septembar 2013 | 09:35

    Sta se ovo desava sa komsinicinim navijacima? Drma ih neki virus zvani PARTIZAN!!!!!!!!!!!!!!

  • Gg

    22. septembar 2013 | 03:50

    Ti si bolesnik

  • Delija

    22. septembar 2013 | 00:07

    Nekada bio hram a sada grobnica srusen i spaljen do temelja hiljade mrtvih grobara ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA