IVKOVIĆ: Teže je bilo uraditi ovo nego osvojiti Evroligu sa Olimpijakosom!

Selektor nacionalnog tima napomenuo koliki je uspeh osvojeno sedmo mesto na EP u Sloveniji i istakao da će u naredna dva dana doneti konačnu odluku vezanu za nastavak saradnje

  • 8

Sjajna igra kada je bilo najpotrebnije! Košarkaši Srbije uspeli su da savladaju selekciju Italije u borbi za sedmo mesto EP u Sloveniji rezultatom 76:64 i tako obezbede plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji naredne godine.

Selektor srpskog tima bio je zadovoljan pobedom i plasmanom na SP, a prema njegovim izjavama izgleda da je ovo bilo poslednje takmičenje koje je vodio na čelu nacionalnog tima, mada je najavio da će u naredna dva dana dati konačnu odluku vezanu za budućnost u reprezentaciji.

- Čestitam Italijanima, koji su pobedili sve utakmice u prvoj fazi. Ovo je veliki uspeh za moj tim. Čestitam igračima, ovo je veliki uspeh i za mene kao trenera. Takođe, čestitam i svom stručnom štabu na plasmanu u Španiju. Izgubili smo poslednje dve utakmice ubedljivo i danas smo odigrali veoma agresivno.

-Ovaj tim je pokazao potencijal i da ima budućnost. Pobedili smo finaliste EP - rekao je Ivković, i dodao:

- Želim sreću timu na Mundobasketu, uz još neke igrače možemo biti mnogo bolji. Igračima želim puno sreće u klubovima, a ovo što smo uradili je mnogo teže bilo uraditi nego osvojiti Evroligu sa Olimpijakosom.

Čestitkama selektora Ivkovića pridružio se i Nemanja Nedović, jedan od najzaslužnijih za pobedu protiv Italijana.

- Čestitam mom timu na odličnoj igri. Bilo je teško da se kvalifikujemo, nadam se da će ovaj mladi tim ostati dugo na okupu i da će trener sa nama ostati. I dalje verujem da imamo blistavu budućnost - rekao je Nedović.

Povratak košarkaške reprezentacije u Beograd očekuje se negde oko ponoći.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rankovic

    21. septembar 2013 | 20:12

    Ovaj covek tj. Duda je se u tekstu oprostio od repezentacije...tesko da ce on nastavit sa radom u repezentaciji.

  • nzalang

    21. septembar 2013 | 21:25

    Hvala KRALJU ! Jedan je DUDA.

  • Бојке Кум

    21. septembar 2013 | 20:15

    За све момке на паркету, за најбољи спорт на свету, за Србију нашу мајку остваримо ову бајку. До победе нек' се пева српска песма, српски стих, само храбро и без страха јер бољи смо од свих њих!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA