Teniserke spremne da igraju pet setova?

Žene su voljne i sposobne da igraju u pet setova, ali je na organizatorima gdren slem turnira da to zatraže, smatra predsednica WTA

  • 1

Predsednica Ženske teniske asocijacije (WTA) Trejsi Alaster smatra da su žene spremne da igraju pet setova, kao njihove muške kolege, ali da o tome treba da odluče organizatori grend slem turnira.

- Žene su voljne i sposobne da igraju u pet setova, ali je na organizatorima grend slem turnira da to zatraže - rekla je Alaster.

Ona je naglasila da će, ipak, biti potrebno mnogo više vremena za završetak ženskih mečeva u slučaju da se oni produže do tri dobijena seta.

- Što se nas tiče, mislimo da je za žene dovoljna sadašnja forma na grend slem turnirima, koja podrazumeva igranje do najviše tri seta - rekla je Alaster.

Debata oko eventualnog proširenja mečeva na ženskim turnirima započela je prošle godine kada je francuski teniser Žil Simon rekao da muškarci zaslužju veći nagradni fond, jer provode više vremena na terenu, a nedavno je slično mišljenje izneo i Britanac Endi Mari.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • zullu

    24. septembar 2013 | 14:13

    Izede gi čika, kad se oznoje...Osim ove, Wilijams.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA