SALE ĐORĐEVIĆ: Spreman sam za razgovor o preuzimanju reprezentacije!

- Ako sam nešto do sada naučio, to je profesionalnost. Kad se taj pojam prihvati na pravi način, daje veliki rezultat - rekao je proslavljeni srpski košarkaš

  • 9

Jedan od medijskih kandidata za preuzimanje klupe nacionalne košarkaške selekcije je Aleksandar Đorđević, čovek koji je u igračkim danima za reprezentaciju igrao, reklo bi se, na neponovljiv način.  Bivši trener Armanija je u izjavi za dnevni list "Blic" rekao da bi postojala mogućnost da razgovara na temu preuzimanja kormila nacionalne selekcije, ukoliko ga ljudi koji vode srpsku košarku pozovu.

- Molim vas da me razumete. Poslednja stvar koju bih uradio jeste da se (samo)kandidujem preko novina. Šta god da kažem, bilo bi glupo. Zna se put i način - rekao je Đorđević, i dodao:

- Nema trenera na svetu koju bi odbio poziv Federacije Srbije za razgovor o selektorskom mestu. Prema tome, da bismo razgovarali na tu temu, treba neko da me pozove i ponudi razgovor. Sve drugo bi bilo u stilu "šta bi bilo kad bi bilo".

U razgovoru za "Žurnal", Đorđević je istakao da je i ranije mogao da dobije posao selektora posle odlaska sa klupe Željka Obradovića, kao i da bude pomoćnik Moki Slavniću, ali objašnjava da nije želeo toga da se lati jer nije imao iskustva za tako veliki poduhvat.

- Ako sam nešto dosad naučio, to je profesionalnost. Kad se taj pojam prihvati na pravi način, daje veliki rezultat. Poštenje i lepota su relativne stvari. A profesionalizam je moja vodilja u životu. Uz to ide odgovornost za rezultat - objašnjava Sale.

Iako je trenutno bez klupskog angažmana, Đorđević ne pravi pauzu kad je košarka u pitanju. Prošle godine je u Denveru s trenerom Džordžom Karlom prošao kroz pripremni period, a na na nekoliko televizija, uključujući i "Eurosport", radi kao stručni konsultant.

REBRAČA: NISMO MI SPREMNI ZA SALETA

Jedan od Đorđevićevih saigrača iz tadašnje nacionalne reprezentacije Željko Rebrača ne sumnja u njegove trenerske kvalitete.

- Plašim se da mi nismo spremni za njega, a ne on za nas. To kažem jer znam kakav nam je mentalitet, pa pojeli bismo ga preko noći ako ne bi napravio rezultat u Španiji narednog leta - rekao je Rebrača "Blicu".

- Prva stvar pre izbora selektora je da kažemo sebi šta hoćemo od reprezentacije i šta je njen cilj. Da li se rezultat traži odmah ili tek na Olimpijskim igrama 2016? Rezultat odmah ne može. Ovi igrači sada imaju samo talenat, ali to je samo predispozicija za dalje. Da bi bilo ko bilo šta uradio, potrebno je da svi jednom stanemo iza njega i da mu damo podršku da čovek radi bar tri godine - zaključio je Željko Rebrača.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Blic/Žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA