Svi na stadion BASK-a! Počinje međunarodni lakros spektakl (FOTO)

Pored beogradskih Zombija, koji su od petka do nedelje domaćini ovog turnira, učešće su još uzeli zagrebački Buldozi, mađarski Budapest Blaks kao i Miks Tim slovenačko - češke kombinacije. Srpskom timu je potrebna velika podrška sa tribina kako bi se što bolje pripremili za naredna takmičenja kao što su svetsko i evropsko prvenstvo

  • 0

Sve je spremno za lakros spektakl! Treći put u istoriji, a prvi pod ovim imenom, održaće se međunarodni turnir ''Zombie's Kup 2013'' u organizaciji istoimenog beogradskog kluba. Pored domaćina mesto na ovom turniru, koji se igra od 27 - 29. septembra, zauzeće i mađarski Budapest Blaks, hrvatski Zagreb Bulldogs kao i Miks Tim sačinjen od slovenačkih i čeških igrača.

Sport koji je svoje korene u Srbiji pustio 2010.godine, o čemu je Telegraf ranije pisao, imaće fenomenalnu priliku da se na terenima BASK-a, kod Careve ćuprije, predstavi Beograđanima u pravom svetlu.

- Pozvao bih sve ljubitelje sporta da dodju na stadion FK BASK, da vide kako to izgleda igrati lakros u Srbiji i da uz njihovu podršku ostvarimo zacrtanani cilj, a to je prvo mesto na turniru - rekao je jedan od najiskusnijih igrača Zombija Miloš Milisavljević.

Srpski lakros tim svakako očekuju teški mečevi na ovom turniru s obzirom na kvalitet ekipa koje dolaze u Beograd. Uz veliku podršku sa tribina, ali i maksimalan pristup svim mečevima, Zombiji mogu do odličnog rezultata što će svakako biti uvertira za buduća takmičenja.

- Cilj na ovom turniru nam je da što bolje uigramo ekipu pred sledeće izazove koji nas očekuju naredne godine. To su učešća na turnirima širom Evrope, Svetsko prvenstvo u Denveru, a za dve godine i Evropsko prvenstvo. U planu je i osnivanje regionalne lige koja bi i te kako pojačala kvalitet ovdašnjih ekipa - istakao je Milisavljević.

Mečevi na ''Zombie's Kupu'' igraće se od petka do nedelje. Turnir će otvoriti susret između gostiju iz Budimpešte i Mađarske od 13:00 časova, a sat vremena kasnije nastupaju i Zombiji. Prema propozicijama turnira, ali i da bi se publici što bolje dočarala ova igra, ekipe će se sastajati između sebe po dva puta da bi posle toga krenula eliminaciona faza.

Pored finalne utakmice i borbe za treće mesto, u nedelju će biti održana i ''ol star'' utakmica koja će biti prava poslastica za sve ljubitelje lakrosa.

Raspored utakmica turnira u lakrosu:

Petak

Subota

Nedelja

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA