DUDA: Srpska košarkaška liga najgora u Evropi!

- Klubovi se vode kao profesionalni, a nemaju nikakvu pomoć, a da bi platili manje igrače, potpisuju ih što kasnije, kad već krene sezona i onda im isplate samo dve plate - ogorčen je doskorašnji selektor Srbije

  • 8

Doskorašnji selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković istakao je, gostujući u emisiji "Kažiprst" na TV B92, da je Košarkaška liga Srbije najgora u Evropi.

 

On je istakao da će tražiti prijem kod ministra sporta Vanje Udovičića, kako bi pokušali zajednički da urede srpsku košarku.

 

- KLS liga je bez sumnje najgora u Evropi. Klubovi se vode kao profesionalni, a nemaju nikakvu pomoć i to je sprdnja. Nešto mora da se menja.

 

Kako bi manje plaćali, klubovi potpisuju igrače što kasnije, a onda im daju dve plate, a igrači pokušavaju da odu i nemaju gde - rekao je Ivković, gostujući u "Kažiprstu"

 

 

On je istakao da je put kojim naš zlatni sport ide veoma loš.

 

Mi možemo da budemo zemlja košarke, ali ako se nešto ne promeni, teško, jer sada i juniori traže strance. Ako idemo tim putem, imaćemo jednog evroligaša za koji će igrati samo stranci.

 

- Zatražiću prijem kod ministra sporta, da probamo nešto da uradimo, ako ne nastavimo da radimo bićemo ispod zemalja koje su trenutno ispod nas - naglasio je Ivković.

 

Za kraj, na pitanje kakvi su mu dalji planovi, Ivković je rekao:

 

- Propustio sam priliku kada sam imao najjaču pregovaračku moć, želeo sam da završim posao sa reprezentacijom. Teško je doneti odluku da li ću raditi dalje, videćemo - rekao je legendarni trener.

 

 

Da li se slažete sa izjavom bivšeg selektora Srbije?

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

(Telegraf.rs / B92.net / sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    27. septembar 2013 | 11:03

    Bravo legendo.. svaka cast za izjavu..

  • Djuka

    27. septembar 2013 | 11:55

    Slažem se!!!!

  • Nikola

    27. septembar 2013 | 12:02

    Bravo care. KLS je najgora i ona je generator svega što našu košarku vuče na dno. Na dve nedelje pre početka KLS ona još nema komesara lige da je organizuje i realizuje. Kome to odgovara. KLS je kao čekaonica na željezničkoj stanici, igrači mogu da udju i izadju kad hoće. Sve je laž, da se plaća i da se naplaćije. Jad beda i propast ali to je tako kada mediokriteti misle da mogu sve. Dudo spasavaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA