Komtrejd uz Emira Bekrića do Rija (FOTO) (VIDEO)

Osvajač bronzane medalje na SP u Moskvi dobiće finansijsku pomoć u iznosu od 2.300 evra, koje će podeliti sa trenerom Mirjanom Stojanović

  • 0

Najbolji srpski atletičar Emir Bekrić, osvajač bronzane medalje na nedavnom Šampionatu sveta u Moskvi na 400 metara sa preponama, tokom priprema za Olimpijske igre u Riju 2016. godine imaće finansijsku podršku kompanije Komtrejd.

SADA LAKŠE DO BOLJIH REZULTATA

U prostorijama Komtrejda na Novom Beogradu danas je potpisan sponzorski ugovor između Atletskog saveza Srbije (ASS), Bekrića i njegovog trenera Mirjane Stojanović, na osnovu kojeg će njih dvoje u naredne tri godine mesečno dobijati 2.300 evra (Bekrić 1.500, Stojanovićeva 800).

- Tim koji pobeđuje ne treba menjati. Prezadovoljan sam zbog ove podrške, sada ćemo se lakše spremati za cilj, a to su Olimpijske igre u Riju, gde želimo da sijamo u najboljem svetlu-  rekao je Bekrić.

ATLETIČARI NAJPOPULARNIJI SPORTISTI SRBIJE

U ime ASS ugovor je potpisao generalni sekretar Slobodan Branković, koji je ocenio da se posle Prvenstva sveta u Moskvi status atletike u Srbiji drastično promenio na bolje.

- Atletski savez sada svakodnevno dobija pozive od donatora i velikih firmi. Atletika je postala sport broj 1 u Srbiji, a naši takmičari su najpopularniji sportisti. Nadam se da ćemo ovaj san sanjati još dugo godina - rekao je Branković.

Direktor marketinga kompanije Komtrejd, Ljubomir Ristić, dodao je da se nada da će i druge privatne kompanije krenuti ovim primerom i pružiti podršku najuspešnijim sportistima.

- Kompanija Komtrejd stipendiraće atletskog reprezentativca Emira Bekrića i njegovog trenera Mirjanu Stojanović sa ukupno 2300 eura u dinarskoj protivvrednosti svakog meseca u naredne tri godine.

- Ovim je naša kompanija postala još jedan član sponzorskog pula ASS-a za program priprema za Rio2016.godine - rekao je Ljubomir Ristić.

Bekrićev trener Mirjana Stojanović posebno se zahvalila predsedniku ASS i prvom čoveku Komtrejda Veselinu Jevrosimoviću.

- Na ovaj način pokazao je koliko je trener značajan u atletici i da bez toga nema uspeha - istakla je Stojanovićeva.

Šta mislite, može li Bekrić do medalje na OI u Riju de Žaneiru?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA