NBA: Portland nastavio seriju, pobede Lejkersa i Memfisa (VIDEO)

Trejlblejzersi zabeležili šestu uzastopnu pobedu posle pobede nad Kanađanima posle produžetaka 118:110. "Jezeraši" iz Los Anđelesa ubedljivo savladali Detroit 114:99, dok su "grizliji" nlavili u Sakramentu 97:86

  • 0

Portland je fenomenalan na startu sezone. Popularni Trejlblejzersi su zabeležili šestu uzastopnu pobedu, ovoga puta savladan je Toronto posle produžetaka rezultatom 118:110. Ekipa iz Oregona ovom pobedom došla je do skora 8-2 i trenutno je na drugom mestu NBA Zapadne konferencije.

Prvo poluvreme je odigrano u potpunom egalu gde prednost nijedne ekipe nije bila veća od pet poena. Posle velikog broja promene vođstva na veliki odmor se otišlo sa prednošću gostiju iz Portlanda 57-54.

Portland je u drugo poluvreme ušao dosta ozbiljnije i odlučnije, pa je u većem delu druge polovine igre bio u prednosti koja je u jednom trenutku dostigla plus od 13 poena. Kada se svima u "Er Kanada Centru" činilo da će gosti pobediti s obzirom na to da su imali osam poena prednosti na dva minuta do kraja, Toronto se probudio i na čelu sa triom Lovri, De Rozan i Gej  izborio produžetak. Gej je u poslednjoj sekundi regularnog dela sjajnim prodorom odveo Reptorse u dodatnih pet minuta.

U produžecima je Toronto bolje počeo i imao prednost od tri poena, ali je Portland serijom od 8-0 odlučio utakmicu.U jednoj sadržanoj i fantastičnoj košarkaškoj predstavi prepunoj atraktivnih poteza Portland je slavio zahvaljujući sjajnim partijama Nikolasa Batuma koji je ubacio 24 poena,  Lamarkusa Oldridža koji je postigao 25 poena i imao 11 skokova kao i mladog Demijena Lilarda koji je na svoj konto dodao 25 poena i osam asistencija.

Treba napomenuti  i neverovatan procenat šuta za tri poena od 46,9 odsto Trejlblejzersa koji im je omogućio čak 15 pogođenih trojki. Kod domaćih sjajni su bili, Rudi Gej, koji je postigao 30 poena i uz to sakupio 10 skokova i Demarkus Derouzan, koji je ubacio 29 poena.

U ubedljivoj pobedi Los Anđeles Lejkersa nad Detroitom 114:99, najefikasniji u redovima domaćih bio je Džordan Hil sa dabl-dabl učinkon od 24 poena i 17 skokova. Miks i Jang su ubacili po 19, Džonson 13, a Pau Gasol zabeležio je 12 poena uz devet skokova i sedam asistencija. Lejkersi su tako popravili skor, koji je i dalje negativan (5-7). Prelomna je bila terća četvrtina u kojoj je Detroit uspeo da ubaci samo 15 poena.

U Pistonsima je najrazigraniji bio Brendon Dženings sa 23 koševa i čak 14 asistencija. Smit je dodao 18 poena, Monro 17, Staki 16, i Drumond 14 poena.

Memfis je uspeo da savlada u gostima Sakramento rezultatom 97:86, a do četvrte pobede je "grizlije" vodio Zek Rendolf sa 22 poena i deset skokova. Konli i Mark Gasol su dodali po 19, a Alen je meč završio sa 12 koševa. Među Kingsima se najviše istakao Trevis Autlou sa 18 poena, pratio ga je Tomas sa 15, Torton sa 12 i Salmons sa deset poena.

NBA, rezultati

Sakramento - Memfis 86:97

LA Lejkers - Detroit 114:99

Portland - Toronto 118:110

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA