Srbija pristaje da Kosovo igra prijateljske mečeve!

To je stav koji će predsednik FSS Tomislav Karadžić izneti na Kongresu FIFA naredne nedelje u Brazilu, a koji je delom rezultat konsultacija FSS sa predstavnicima Vlade Srbije

  • 38

Izgleda da su neki novi vetrovi počeli da duvaju Fudbalskim savezom Srbije! Uporedo sa pričom da je Dejan Stanković gotovo viđen kao prvi čovek Saveza, pojavila se informacija da je Srbija spremna da dozvoli FS Kosova da igra prijateljske mečeve, ali bez obeležja državnih simbola.

 

Kako list ''Politika'' saznaje, to je stav koji će predsednik FSS Tomislav Karadžić izneti na Kongresu Svetske fudbalske federacije (FIFA) naredne nedelje u Brazilu, a koji je delom rezultat konsultacija FSS sa predstavnicima Vlade Srbije uoči fudbalskog samita u brazilskom gradu Salvadoru 5. decembra.

 

Podsetimo, pre samo mesec dana u Cirihu Karadžić je održao sastanak sa Fadiljom Vokrijem, predsednikom FS Kosova, i Sepom Blaterom, kada je FIFA odbila zahtev Vokrija da Kosovo igra zvanične mečeve, što je i te kako obradovalo prvog čoveka srpskog saveza.

 

 

Međutim, očigledno je da će uskoro doći do nekih promena, a Vokri je u razgovoru za ''Politiku'' istakao da će Kosovo rado prihvatiti da igra prijateljske mečeva, ali da je njihov cilj i dalje da se pojave u kvalifikacijama.

 

- Statut UEFA je tu jasan da je neophodno da budemo članica Ujedinjenih nacija, dok je po pravilima FIFA potrebno da budemo međunarodno priznati. S obzirom na to koliko nas je država priznalo, FIFA bi mogla da nas primi kao člana, ali je sugestija ove federacije da pre pristupanja u njene redove dve godine budemo članovi UEFA, što otežava ceo proces - rekao je Vokri.

 

 

Prvu prijateljsku utakmicu Kosovo bi moglo da odigra sa reprezentacijom Hrvatske u Prištini već u prvom slobodnom FIFA terminu, što je nedavno potvrdio i predsednk HNS Davor Šuker, a Vokriju bi bila velika čast da igraju meč baš sa Hrvatima.

 

- Oni su 1998. bili treći na svetu i imaju ozbiljan tim. Kad je reč o selekcijama sa prostora nekadašnje SFRJ, na Kosovu je veliku radost doneo plasman Bosne i Hercegovine na predstojeće svetsko prvenstvo - zaključak je Vokrija.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunjevački HRVAT

    29. novembar 2013 | 08:59

    A za par godina Hrvatska igra sa reprezentacijom Vojvodine pogotovo kada vojvoda Nikolić objasni FIFA-i da smo autohtoni narod pa prema tome zaslužujemo samostalnost!!

  • Speedy

    29. novembar 2013 | 08:22

    Toletov poklon za novu godinu

  • deda

    29. novembar 2013 | 08:36

    dobio čika tole za pivce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA