TELEGRAF SA RAKIĆEM: Bolelo je, mrak mi je pao na oči, ali vraćam se! (FOTO) (VIDEO)

- Strah je prvo što sam osetio. Hitna pomoć je najpre morala da me vrati iz šoka. Ipak, sada je dobro, vratiću se uskoro na teren - kaže Đorđe Rakić, koji je doživeo jednu od najtežih povreda kidanje ligamenata. Evo kakvim treningom se vraća u život

  • 4

Došao je kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu tokom letnjeg prelaznog roka, ali stravična povreda ukrštenih ligamenata desnog kolena sprečila je Đorđa Rakića da u jesenjem delu pokaže sav svoj kvalitet i talenat, zbog čega je i doveden.

Međutim, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije vredno i marljivo radi tokom oporavka da bi što spremnije dočekao drugi deo sezone i pomogao voljenom klubu da osvoji titulu i kup.

Uz budno oko terapeuta Milana Stošića iz Sportsko-rehabilitacionog centra ''Fizio Centar'', Rakić je, po ustaljenoj navici, vredno trenirao i prisetio se momenta kada je povreda usledila.

Telegraf je na licu mesta...

- Strah! Strah je prvo što sam osetio. Nikad do sada nisam imao povredu, a kamoli ovoliko tešku. U momentu pada čuo sam da je nešto kvrcnulo. Ostali su znali o čemu se radi, dok je mene obuzeo pomenuti strah i hitna pomoć je najpre morala da me vrati iz šoka. Ubrzo posle magnetne rezonance crne slutnje su se obistinile - kaže Rakić u momentu dok se zagreva, pa dodaje:

- Najpre mi je rečeno da sam pokidao sve što sam mogao i da ću pauzirati godinu dana. Pao mi je mrak na oči, ali kasnijom pretragom kod drugog lekara osetio sam olakšanje jer ću odsustvovati ''samo'' šest meseci.

S obzirom na to da je igrao u Nemačkoj, Rakić se odlučio da upravo tamo uradi operaciju, ali ne zbog toga što ne veruje doktorima u Srbiji, nego zbog poznanstva koje je stekao.

VELIKI DEO OPERACIJE SAM JA PLATIO

- Dok sam igrao tamo upoznao sam se s doktorima dok sam dolazio u posetu ostalim fudbalerima. Uslovi su bili fantastični. Iako operacija nije bila jeftina, napravio sam korektan dogovor s klubom kako bi mu pomogao i veliki deo sam ja platio - ističe napadač, pa nastavlja:

- Ubrzo nakon operacije vratio sam se u Srbiju i počeo s procesom rehabilitacije. U početku sam i do šest sati provodio u teretani, a otkako sam se priključio treninzima prvog tima smanjio sam intezitet u ''Fizio Centru''. Iako sada radim s tegovama dosta veće kilaže, ubedljivo najteže je bilo na početku kad sam i do 45 minuta morao da radim istu vežbu.

- Kad sam stigao u Srbiju mišić je i te kako atrofirao, a nogu nisam mogao da ispravim. Vežbe koje sam radio da to popravim nanosile su mi nepodnošljive bolove, ali sada, hvala bogu, mogu da se pohvalim da prvi put od operacije ne osećam nikakve bolove. Prepao sam se i za levu nogu koja me bolela, ali sam posle pregleda shvatio da sam je samo opteretio.

Pored terapeuta Stošića, koji mu je veliki oslonac, Rakić je podršku dobio i u Darku Lazoviću, koga muči ista povreda.

- Sreća u nesreći je da sam imao Lazu pored sebe kada sam došao. Sad je potpuno drugačije i mnogim mladim igračima sam ja oslonac. Nije to baš uvek lako, ali svu negativnu energiju zadržim za posle da bih i njima pomogao. Moram napomenuti i da je saradnja Zvezde i ''Fizio Centra'' pun pogodak - kaže Rakić, a na njegove reči se nadovezuje i njegov terapeut:

- Đole je sjajan. Odlično se oporavlja i mnogi mlađi se ugledaju na njega jer je veliki motivator. Otkako kad je došao kod nas ne sećam se da je jednom rekao: ''Ne mogu ja ovo''. Dobro, možda samo jednom - kroz osmeh kaže Milan, i dodaje da će vrlo brzo biti onaj stari napadač.

Kad je dolazio na ''Marakanu'', Rakić je planiran kao igrač koji će predvoditi napad i donositi prevagu na terenu. Međutim, sad će mu biti jako teško da obezbedi mesto u startnoj postavi, jer su se Mrđa i Dauda svojim golovima izdvojili kao ubitačan tandem.

- Ne bojim se konkurencije. Drago mi je što imamo ovako kvalitetne igrače, a ja sam siguran da ću se izboriti za mojih pet minuta. Samo da počnem s utakmicama - poručuje Đorđe, koji je na originalan način prokomentarisao naše pitanje da li bi pristao na pozajmicu i kakav odnos ima s trenerom Stojanovićem:

- Ne postoji mogućnost pozajmice. Zvezda je jedini klub u Srbiji za koji bih ja igrao. Nisam se vratio zbog dobre finansijske ponude nego da ostvarim svoj san, zaigram za Zvezdu i osvojim trofeje.

Ponavljam, samo da počnem normalno s trenizima i verujem da ću se izboriti za mesto. Što se tiče trenera, o njemu mislim sve najbolje. Nisam mnogo trenirao s njim s obzirom na to da sam se rano povredio, ali Slaviša mi je dosta pažnje poklonio tokom oporavka, tako da mu to nikada neću zaboraviti i biću mu večno zahvalan.

Nema sumnje u to da će Rakić dati sve od sebe kako bi se izborio za status prvotimca jer, ukoliko bude radio na terenu kao i u teretani, teško superligaškim golmanima u Srbiji kada se vrati na travnati tepih.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peti penal

    30. novembar 2013 | 07:00

    Jesam ,partizanovac,ali mu zelim brz oporavak i povratak na teren,znam kakva je to teska povreda jel sam je i sam doziveo...nedaj boza nikom!

  • Velimir Miljkovic

    30. novembar 2013 | 01:17

    Ajde majstore...Cekamo te mi Zvezdasi...da budemo jos jaci sa tobom i Lazovicem...a ovi buntovnici neka rade kako im mafija kaze,ne trebaju nam takvi...Vesovic,Mladenovic i ostali...

  • Vlajko

    29. novembar 2013 | 23:36

    Gotov si...begaj u penziju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA