MAMIĆ PROTIV GEJ BRAKOVA: U ime dede, babe, oca, majke...

Izvršni predsednik Dinama iz Zagreba konferenciju za medije pred meč sa Hajdukom iz Splita uglavnom posvetio predstojećem referendumu u Hrvatskoj, na kojem će glasati da u Ustavu kao brak bude priznata isključivo zajednica muškarca i žene

  • 12

Zdravko Mamić, izvršni predsednik zagrebačkog Dinama, najavio je da će na predstojećem referendumu u braku u Hrvatskoj glasati "za" da u Ustav uđe odrednica da je brak isključivo zajednica muškarca i žene.

Referendum će biti održan 1. decembra, a politički vrh Hrvatske zalaže se protiv ove odrednice, s obrazloženjem da bi ugrozila prava homoseksualaca.

- Ovde, pred vama i pred hrvatskom javnošću, govorim da sam ja Zdravko Mamić "za" i u nedelju ću s velikom radošću zaokružiti "za" - vikao je Mamić na konferenciji za medije pred meč Dinama i Hajduka, a preneo portal 24sata.hr.

- To mi je moralna i ljudska dužnost, prema majci i ocu pokojnom koji su podarili život meni i mojoj dvojici braće. To mi je dužnost prema mojoj supruzi i prema mojoj predivnoj deci. Kakav bih ja to bio sin kad bih negirao da je brak zajednica muškarca i žene - zapitao se javno alfa i omega zagrebačkog kluba.

- Ja se osećam ugroženo, ja se osećam uplašeno. Mene su s ovog stadiona dvaput odvodili u zatvor. Prvi put jer sam rekao policajcima da puste dvojicu navijača, proveo sam noć u zatvoru. Drugi put sam završio u zatvoru u famoznom slučaju kad sam, kako vi to kažete, na poseban način opisivao lik i delo ministra Željka Jovanovića. Tad sam završio u zatvoru zbog govora mržnje i pozivanja na nasilje - podsetio je Mamić.

- Ja sam dvaput završio u zatvoru zbog ničega. Sad traže godinu dana zatvora. E pa neću ćutati! Neću dok ima kapi krvi u meni. U ime mog dede, babe, oca, majke, supruge, dece... Ja sam ZA! Nikome ne odričem pravo, ali da li je brak zajednica muškarca i žene? Pa naravno da jeste! Pa nije nas roda donela na svet!

- Ko god se usudi reći da je zajednica muškarca i žene brak, on je izmasakriran. Videćete kako će mene izmasakrirati. Znam da će mi prirediti još veći pakao, ali evo ja sam još tu. Bolje da živim jedan minut časno, nego sto godina kao "fukara". Pozivam građane, izađite, ne bojte se. Nemojte da vas starost pita gde vam je bila mladost - pozvao je Mamić.

- Nećete vi razbojnici mene učiti kako ću se ja hraniti. Nećete vi mene učiti kako ću se ja oblačiti, šta ću slušati. Jesam li ja primitivac ako slušam narodnu muziku? Pa ja sam se više naslušao simfonije, opere, tenora nego oni za ceo život. Ali ja želim da slušam narodnu muziku, da mi uđe u venu! Oni meni govore da je ovo demokratija? Pa oni kažu da je demokratija kad se ide da ubiju Sadama Huseina zbog atomske bombe, a kasnije kažu, ups, pogrešili smo.

- Moja žena, medicinska sestra, rano je ostala bez oca i majke. Imala je privilegiju i sreću da je upoznala čuvenog ginekologa Asima Kurjaka, koji je bio u dobrim odnosima s Gadafijem, predsednikom Libije. Ona je zahvaljujući profesoru Kurjaku kupila u Libiji sebi stan. Tog Gadafija su ubili kao psa. Znate u kakvom je danas stanju Libija? Sve u ime demokratije, ali lažne demokratije - zaključio je Zdravko Mamić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA