Vujošević: Ne tražimo plejmejkera čarobnjaka ili spasioca!

- Treba nam neko ko će da preuzme deo odgovornosti, ko će dobro da trenira i neće remetiti strategiju koja funkcioniše decenijama. Partizan sigurno nije klub u koji igrač može da dođe do finansijske sigurnosti. Ovde se dolazi kako bi se spremilo za budućnost - kaže trener crno-belih

  • 0
Duško Vujošević

Foto: Telegraf

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, istakao je da crno-beli imaju problema da nađu kvalitetnog plejmejkera i otkrio da je istina da je šampion Srbije u svojim redovima želeo da vidi Darijusa Morisa.

 

Crno-beli u nedelju od 17 sati u Pioniru igraju meč ABA lige protiv Olimpije iz Ljubljane.

 

- Od svih napisa na tu temu tačno je samo da je bilo interesanja za Morisa s Mičigena, koji je kvalitetan igrač. Ne možemo da dovedemo igrača kako bi se pričalo da je samo doveden - kaže Vujošević i objašnjava gde je nastao problem u dovođenju Morisa.

 

- Na neke pozive rečeno nam je da bi on sačekao određeni period. Dobio je ponudu znatno veću od one koju je dobio od nas. Mi ne možemo da izađemo van cenovnika naše ekipe. To bi remetilo ekipu da neko odskače toliko s cenom.

 

 

Vujošević je potom istakao kakvog igrača želi u redovima Partizana:

 

- U stalnom kontaktu samo ljudima sa američkog tržišta. Samo tamo možemo da nađemo nešto što je adekvatno. Ne tražimo čarobnjaka spasioca, već igrača koji će da preuzme deo odgovornosti, koji će dobro da trenira i neće remetiti strategiju koja funkcioniše decenijama. Nije lako to pronaći. Verovatno mogu da se ulože i veći napori kako bi se to brže rešilo - objasnio je strateg crno-belih.

 

Vujošević je izrazio strah za ostale igrače u bekovskoj liniji koji su sada znatno opterećeniji posle povrede Vestermana.

 

- Ja sam neko ko ima potrebu da rastereti košarkaše spoljne linije jer se plašim i njihovih povreda. Treba shvatiti da su i naša finansijska sredstva skromna. Partizan sigurno nije klub u koji igrač može da dođe do finansijske sigurnosti. Ovde se dolazi kako bi se spremilo za budućnost. Sigurno da Partizan nije finalna destinacija - zaključio je Vujošević.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA