SUPERŠAMPIONI EVROPE: Zvezda savladala Radnički i osvojila četvrti trofej u 2013! (VIDEO)

Blistava sezona srpskog klupskog vaterpola na međunarodnoj sceni kompletirana sjajnom utakmiciom Superkupa Evrope u kojem je Crvena zvezda pobedila Kragujevčane 9:8

  • 2

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevca u Bečeju 9:8 (2:3, 4:2, 1:1, 2:2) i po prvi put osvojili  Superkup Evrope.

 

Crveno-beli kao osvajači Lige šampiona i Kragujevčani, pobednici Evrokupa, ostvarili su istorijski uspeh ove godine i demonstrirali potpunu dominaciju srpskog vaterpola na međunarodnoj sceni, na koju su po prvi put izašli u velikom stilu.

 

Viđen je sjajan meč u kojem su blistali i čuvari mreže, inače bi bilo mnogo više golova. Kragujevčanima je pripao početak, ali u toku druge deonice Beograđani su preokrenuli i sačuvali prednost do kraja. Radnički je u završnim sekundama mogao do produžetka, međutim, fenomenalni Denis Šefik odbranio je još jednom i slavlje navijača igrača i navijača Crvene zvezde moglo je da počne.

 

Crveno-beli su u ovoj godini osvojili sve moguće trofeje, posle triple krune, usledio je još jedan, a jedina senka u možda neponovljivoj godini je što su već eliminisani u kvalifikacijama za tekuću Ligu šampiona.

 

 

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI KRAGUJEVAC 9:8 (2:3, 4:2, 1:1, 2:2)

 

CRVENA ZVEZDA: Šefik, S. Rаšović 1, Rаđen 2, Ivošević, Kljаjević, Vukčević, Avrаmović, V. Rаšović 1, Rаnđelović 1, Vаpenski 1, Prlаinović 2, Mаn 1, Drаksimović.

 

RADNIČKI: Rаdić, Burić 1, B. Popović, Vuksаnović 1, Gаk 2, Miličić, Ćirić, Bаsаrа 1, Zloković 1, F. Filipović 2, Mаrković, Đ. Filipović, S. Popović.

 

Kragujevčani su posle svega nekoliko sekundi dobili igrača više, isključen je Rađen, što je Burić iskoristio za prvi gol na utakmici.

 

Posle nekoliko obostranih promašaja, Gak je dalekometnim pogotkom duplirao vođstvo Radničkog, da bi Prlainović sredinom prve četvrtine uzvratio prvim golom za Zvezdu.

 

 

Kako meč odmiče golmani su sve bolji, ipak, Basara donosi pobedniku Evrokupa ponovo dva gola prednosti, da bi Rađen iz daljine postavio konačan rezultat uvodne deonice, 3:2 za Radnički.

 

Početkom druge četvrtine Đorđe Filipović nije iskoristio peterac što je odmah kaznio Ranđelović izjednačenjem. Nešto Kasnije, kada se već činilo da će propasti napad Beograđana Viktor Rašović je iznenadio Radića i Zvezda je prvi put povela, 4:3.

 

Amerikanac Džon Man ubrzo je povisio na 5:3, nešto kasnije beogradski crveno-beli ponovo su imali dva gola prednosti (6:4) da bi Boris Zloković sjajnim lobom smanjio na 6:5, a sa tim rezultatom otišlo se i na odmor.

 

 

U prvih nekoliko minuta nastavka mreža kao da je bila začarana na obe strane, da bi Vapenski Zvezdi treći put doneo dva gola prednosti, 7:5.

 

Zanimljivo je bilo da je Džon Man nekoliko napada odigrao bez kapice, a dvaput je gologlav i šutirao na gol, pre nego što su sudije prekinule igru.

 

Filip Filipović svoj prvi gol postigao je nešto više od minut pre kraja treće deonice i smanjio na 7:6. Bilo je obostrano još nekoliko šansi, ali tim rezultatom ušlo se u završni period.

 

Kapiten Crvene zvezde Prlainović svojim drugim pogotkom povisio je na 8:6, Vuksanović je smanjio na 8:7 na samoj sredini poslednje četvrtine.

 

Rađen i Filip Filipović "razmenili" su golove za 9:8, Zvezda je imala priliku da odluči meč, ali loptu je ukrao  Aleksandar Ćirić već treći ili četvrti put na meču.

 

Radnički je imao igrača više u odlučujućem napadu, ali Šefik sjajnom odbranom sačuvao je Beograđanima i četvrti trofej u godini.

 

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA