VOŠA OSRAMOTILA ZVEZDU NA MARAKANI: Novosađani u polufinalu Kupa (FOTO)

Ubedljivom pobedom rezultatom 3:1 novosadski ''crveno - beli'' potvrdili da im i te kako prija trava najvećeg srpskog stadiona pošto ne znaju za poraz od maja 2010. godine

  • 9

''Marakana'' je očigledno ''neosvojiva tvrđava'' za Crvenu zvezdu kada su u pitanju susreti sa Vojvodinom na ovom stadionu! Još od 5. maja 2010. godine beogradski ''crveno - beli'' ne znaju za trijumf protiv Novosađana kod kuće koji su i ovaj put uzdignute glave napustili Beograd pošto su u poslednjem meču četvrtfinala Kupa Srbije slavili rezultatom 3:1 (1:0).

Osim gola Dragana Mrđe u 73. minutu i terenske inicijative Zvezda ništa više nije prikazala i drugu godinu zaredom će beogradski ''crveno - beli'' završnicu Kupa gledati samo preko malih ekrana.

Sve do tog 73. minuta sve je ličilo na preprizu prethodnog meča na ''Marakani'' u prvenstvu kada je Voša slavila sa 3:0, uz jedan gol u prvom i dva u drugom delu.

Publika na stadionu se nije dobro ni zagrijala ove hladne decembarske noće, a gosti iz Novog Sada su poveli. Igrao se 10. minut kada je Vojvodina izvela kontru, izigrala odbranu Zvezde, a bivšem napadaču tima sa ''Marakane'' Andriji Kaluđeroviću nije bilo teško da sa sedam metara matira Bajkovića.

Pokušavala je Zvezda da se vrati u život. Prvu priliku je imao Gogić koji je sa samo par metara prebacio gol Žakule.

Skoro svi u taboru beogradskih ''crveno - belih'' su skočili u 26. minutu i tražili penal osle ruke jagoša Vukovića, ali je sudija Boško Jovanetić samo odmahnuo rukom iako se na usporenom snimku videlo da je lopta zakačila nekadašnje Zvezdino dete.

Rezultat se do poluvremena nije menjao, a trener Stojanović je bio prinuđen da umesto neprimetnog Milunovića ubaci Daudu. Kada se činilo da bi Zvezda mogla da ubaci u veću brzinu usledio je šok.

Odlično je Vranješ prošao sa desne strane, ubacio loptu u peterac posle čega je na odbijenu loptu natrčao Alivodić i po drugi put naterao Bajkovića da vadi loptu iz mreže.

Totalni potom Beograđani su doživeli u 71. minutu kada je Petar Škuletić, koji je ponikao u Partizanu, sam izašao ispred Bajkovića i nije mu bilo teško da zapečati sudbinu domaćina koji je, doduše, u narednom napadu uspeo da se vrati u igru pomenutim golom Mrđe.

Da je u 77. minutu lopta, umesto na stativi, posle šuta Mrđe završila u golu pitanje je šta bi se do kraja desilo, ali ovako Zvezda je ponižena na svom stadionu, a priliku da se donekle revanšira imaće u subotu kada će ova dva tima odigrati i meč u Jelen Superligi.

Podsetimo, ranije tokom dana Partizan je poražen u Subotici rezultatom 2:0 dok su plasman u polufinale obezbedili i Voša i Jagodina.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    4. decembar 2013 | 17:46

    Sto se mene tice neka svi ovi raskinu ugovor.i krecemo sa klincima!!sta se budi bre ovaj kasalica nezna da centrira loptu bre!!!neka idu svi slobodno i neka povedu i ovog trenera

  • Lala

    4. decembar 2013 | 19:25

    Sto bruka? Nije sramota izgubiti od boljeg :)

  • Draža

    4. decembar 2013 | 18:39

    Tole tole...bad si vragolan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA