FIFA zabranila bubnjeve i udaraljke na Mundijalu!

Brazilci mogu da zaborave na sambu na tribinama, a na ovakvu odluku Međunarodne federacije oglasio se i brazilski zamenik ministra za sport

  • 1

U Brazilu neće biti tradicionalnih instrumenata na utakmicama Mundijala! FIFA je odlučila da preduzme sve mere kako se ne bi ponovio slučaj sa vuvuzelama, koje su pravile nepodnošljivu buku na SP u Južnoj Africi, pa su odlučili da zabrane unošenje bubnjeva i udaraljki.

Ovakvu odluku Brazilci su dočekali sa velikim razočarenjem s obzirom na to da su brazilski bubnjevi "repinik" sastavni deo dekora poznatog brazilskog plesa sambe. Takođe su zabranjene i žuto-zelene udaraljke "kahirole", koje su tradicionalni navijački rekvizit u Brazilu, a mogu da proizvode jako veliku buku.

Ovu odluku je čak prokomentarisao i zamenik ministra sporta Luis Fernandes:

- Kao Brazilac i ljubitelj fudbala, ljut sam što je zabranjen simbol naše kulture. Bubnjevi su deo naše tradicije i sasvim uobičajena pojava na našim stadionima. Ne razumem kome muzički instrumenti mogu smetati - rekao je Fernandes.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA