Kros će Srbiju postaviti u vrh evropske atletike! (FOTO)

Srbiju će na beogradskom Ušću predstavljati 23 takmičara među ukupno 571 učesnika

  • 0

Konferencija povodom SPAR Evropskog prvenstva u krosu (nedelja, Ušće, 9,45) održana je u Skupštini grada, a organizatori u Atletskom savezu Srbije potvrđuju da je sve spremno za takmičenje koje će putem TV signala biti emitovano u 12 zemalja.

Iako je ledeno vreme u Beogradu, očekuje se dobar odziv publike, koja bi mogla da budu važan faktor kao motivaciona pomoć našim predstavnicima.

Među 571 učesnikom iz 37 zemalja nalazi se čak 23 iz naše zemlje, u kategorijama seniora i seniorki, mlađi seniori i seniorke, juniori i juniorke.

- Evropsko prvenstvo u krosu je najznačajniji sportski događaj koji je Beograd organizovao od 1969. godine. Ova godina je jedan od najuspešnijih u istoriji srpske atletike i ponosni smo na osvajače bronze na Mundijalu u Moskvi Ivanu Španiović i Emira Bekrića, ali i na Asmira Kolašinaca i Amelu Terzić - rekao je Mali na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda.

Predsednik Pirvremenog veća Beogarda je naglasio da je predstojeći šampionat Evrope u krosu "kruna uspešne godine srpske atletike".

- Evropski kros je prilika da se Srbija pozicionira na mesto koje joj pripada, u sam vrh evropske atletike - poručio je Mali i dodao da želi da gosti odu iz Beograda sa uspomenama vrednim sećanja.

Predsednik Evropske atletske asocijacije Hansjorg Virc čestitao je srpskim atletičarima na istorijskom uspehu u Moskvi, a domaćinima krosa na odličnim uslovima za održavanje predstojećeg takmičenja.

- Srbija i Beograd su omogućili odlične uslove za održavanje Evropskog prvenstva - rekao je Virc.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović posebno se zahvalio na podršci i pomoći u razvoju srpske atletike predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću.

- Nadam se da će nasa reprezentacija koja broji 23 člana sutra uspešno završiti zlatnu godinu srpske atletika - rekao je Jevrosimović.

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković poručio je da se nada da će svi gosti koji sutra budu u Parku prijateljstva na Ušću "naći novog prijatelja".

Reprezentativka Srbije u konkurenciji mlađih seniorki Amela Terzić istakla je da će s ponosom trčati za Srbiju i da će na stazi na 6.000 metara dati sve od sebe da ostvari što bolji plasman.

- Osećam se kepo i ponosna sam što ću nositi dres Srbije. Biće teško, jer prvi put trčim na 6.000 metara, ali trudiću se da ostvarim što bolji plasman - rekla je Terzićeva koja je prošle godine na EP u krosu u Budimpešti osvojila zlato u konkurenciji juniorki.

Prvenstvo Evrope u krosu održaće se u nedelju u šest kategorija, a prva je na programu trka juniorki.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće šampionatu Evrope, a oko 12 časova uručiće zlatnu medalju pobednici u konkurenciji mlađih seniorki.

Predsednik republike Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće 20. SPAR Evropskom prvenstvu u krosu saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Tom prilikom predsednik Nikolić će uručiti zlatnu medalju pobednici trke u kategoriji mlađih seniorki do 23 godine. Uručenje medalje u toj kategoriji očekuje se oko 12:00 časova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA