PARTIZANU NE PRIJA MAĐARSKA: Solnok preokretom usporio ''parni valjak''!

Mađarski tim trijumfovao protiv aktuelnog šampiona ABA lige rezultatom 76:71 iako su tokom čitavog meča bili u zaostatku

  • 8

Ni 14 poena razlike na početku treće četvrtine nije pomoglo Partizanu da ostvari pobedu na gostovanju Solnoku u okviru 11. kola ABA lige pošto su, zahvaljujući, lošoj završnici, dozvolili domaćinu da trijumfuje  - 76:71 (29:43).

Junaci trijumfa Solnoka bili su Peter Lorant i Vili Voren koji je na 50 sekundi do kraja pogodio trojku za +4 posle čega Partizan nije imao snage da se vrati u igru i, uprkos još jednoj fenomenalnoj partiji Bogdanovića, doživeo je poraz na terenu gde se i prošle godine nije radovao.

Bogdanović je bio i najefikasniji na meču sa 25 poena, a pored njega jedini dfocifreni bio je Tarens Kinsi. S druge strane Voren je ubacio 20, Vojvoda i Lorant po 15 poena s tim da je ovaj poslednji ubacio osam vezanih košema u trenucima kada je domaći tim sustizao ''crno - bele''.

Izabranici Duška Vujoševića su počeli veoma agresivno i od samog starta utakmice krenuli da grade prednost. Uz sjajnu odbranu, pod košem su pogađali Milutinov i Lovernj, a spolja Milosavljević i Bogdanović, te su crno-beli već u osmom minutu imali dvocifrenu prednost.

U drugom periodu utakmice ista priča. Solnok je rešenja u napadu tražio najviše kroz šut za tri poena, a Partizan je igrao svoju igru. Uz jak ritam, dobar protok lopte u napadu i minijature Bogdanovića crno-beli su nastavili da grade svoju prednost koja je u jednom trenutku posle pogotka sjajnog prinudnog plejmekera dostigla i maksimalnih plus 18, a na odmor se otišlo sa 14 poena prednosti za gostujući tim.

Mađarska ekipa je dobro otvorila treću deonicu. Partizan je rano ispunio bonus, a domaćin je disciniplovanijom igrom u defanzivi, lakim poenima sa linije penala i dobrim rolama nesuđenog pojačanja ''crno - belih'' Vilija Vorena uspeo da razliku spusti na prihvatljivih minus tri. U tim trenucima Partizan je delovao pomalo pogubljeno u napadu, a rezultatski plus je održavao Bogdanović individualnim akcijama.

I jedni drugi veoma loše otvaraju zadnji period igre bez prave ideje u napadu. Ipak, trojkomMilosavljevića i poenima Lovernja sa linije za slobodna bacanja Partizan uspeva da se odlepi na plus osam, ali Voren i Holidej ne dozvoljavaju crno-belima da mirnije uđu u završnicu.

Da poslednjih pet minuta utakmice bude još dramataičnije potrudio se Duško Vujošević koji je zaradio tehničku grešku posle koje Solnok dolazi na minus tri. Crno-belisu i dalje srljali u naadu bez organizacije, a Solnok je trojkom Kelera prvi put poveo u 37. minutu utakmice.

Ishitreni šutevi ''crno - belih'' i nervoza u odbrani uticali su na to da je Solnok u završnicu ušao sa + 4, posle pomenute trojke Vorena, što je domaćem timu bilo dovoljno za četvrti trijumf u sezoni.

ABA liga 11.kolo:

Subota:

Široki – Skoplje 67:63

Budućnost – Cedevita 64:60

Radnički Kragujevac – Budućnost 84:77

Nedelja:

Solnok – Partizan 76:71

Cibona – Igokea 74:82

Olimpija – Mega Vizura 88:75

Ponedeljak:

Crvena zvezda - Zadar

Tabela: Partizan 8/3, Cedevita 8/3, Crvena zvezda 8/2, Cibona 7/4, Budućnost 7/4, Igokea 7/4, Mega Vizura 5/6, Radnički 4/7, MZT Skoplje 4/7, Krka 4/7, Solnok 4/7, Zadar 4/6, Široki 3/8, Olimpija 3/8.

 Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    8. decembar 2013 | 20:23

    Pod hitno Gagica i Muslija prekomandovati kod komsinice da je pojacamo kao sa Raskom Katicem !!! HAHAHA Lovernj i Kinsi su se umorili a ova dva balvana nemaju pojma gde udaraju,bolje Dule da si doveo Bobija bar bi kampovao ispod kosa i nesto uhvatio za razliku od ova dva k.nja !!! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!! Bice bolje !!!

  • Vladica

    8. decembar 2013 | 20:03

    Trebalo je napasti sudiju , prekinuti utakmicu , e moji grobari , da vas gaze Madjari , sramota !

  • dervis-dule

    8. decembar 2013 | 21:56

    Sramota,sramota,sramota.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA