SRPKINJE TRENIRALE PROTIV ALŽIRA: Plus 20 za drugu pobedu na SP!

Ubedljivim trijumfom protiv Alžira 34:14 rukometašice Srbije obezbedile plasman u drugu fazu SP

  • 2

Najbolja ženska rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na SP u našoj zemlji! Posle uvodnog trijmfa protiv Japana (28:26), izabranice Saše Boškovića ubedljivo su savladale ekipu Alžira rezultatom 34:14 čime je zabeležen plasman u drugu rundu.

Alžirke su samo u prvih 15 minuta bile dostojan rival našem timu koji je u 16. minutu ostao bez Dragane Cvijić koja je dobila direktan crveni karton zbog udaranja protivnice laktom. Najefikasnija u srpskom timu bila je Jelena Nišavić sa devet pogodaka. Damnjanovićeva je postigla sedam, a Jelena Živković četiri gola.

Uvodno vođstvo Alžirki naše su vrlo brzo anulirale i povele sa 3:1. Prednost je rasla iz minuta u minut. Najpre je bilo 8:5, zatim 11:6 da bi naše stegnule u odbrani što se vrlo brzo odrazilo na rezultat koji je na poluvremenu iznosio 18:6. Treba pomenuti i to da je selektor Bošković kažnjen žutim kartonom jer je često ulazio na teren.

Već na poluvremenu je bilo jasno da Alžirke nisu dostojan rival što su potvrdile i na početku drugog dela kada je Srbija golom Krpežove imala 22:8. Do kraja meča viđena je sigurna i atraktivna igra našeg tima, a odličnu rolu na golu imala je i Jovana Risović koja je ponovo dobila šansu u drugom poluvremenu umesto katarine Tomašević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA