RADONJIĆ: Pokazali smo karakter, ali nedostaje nam Mitrović!

Trener košarkaša Crvene zvezde ocenio da je ekipa prinuđena da igra u žestokom ritmu i da će odsustvo povređenog igrača sve više da se oseća

  • 2

Crvena zvezda upisala je petu uzastopnu pobedu u ABA ligi, protiv Zadra 82:69, i sada se sa skorom 9-2 nalazi na čelu tabele. Zvezda je odigrala odlično na početku i na kraju utakmice, dok je u završnici prvog i početkom drugog poluvremena  imala puno problema, što su gosti iskoristili uspevši da povedu posle zaostataka od 16 poena.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić bio je zadovoljan kako su njegovi izabranici odigrali na početku i kraju, ali je istakao i probleme u rotaciji usled povrede Luke Mitroivća. Takođe, strateg Zvezde osvrnuo se i na paklen ritam utakmica u kojem se nalaze crveno-beli:

- Čestitam igračima na pobedi. Odigrali smo dobar meč na početku i na kraju. Evidentno je da smo u žestokom ritmu. Protiv Panatinaikosa nam je očigledno nedostajao Mitrović što će postajati samo jasnije u nastavku. Na kraju smo jednim dobrim odnosom i karakterom došli u situaciju da rutinski završimo meč, ali utisak je da je ritam žestok i da je rotacija problematična usled izostanka Mitrovića - ocenio je Radonjić.

- Bez obzira na utakmicu u Atini, koju smo izgubili na jednu loptu i ubedljivu pobedu večeras protiv Zadra briga nam je žestok ritam, jer za tri dana imamo Laboral, pa idemo u Skoplje. Imali smo dosta težak raspored i svaki meč smo morali da odigramo maksimalnimo, a neke i iznad naših mogućnosti – istakao je Dejan Radonjić.

Mladi plejmejker crveno-belih, Aleksandar Cvetković odigrao je deset minuta u pobedi svog tima nad Zadrom i upisao četiri poena. On je istakao da je poslednja deonica pokazatelj kako treba da igra on i njegovi saigrači u narednim mečevima:

- Ovo je bila velika i teška utakmica za nas. U prvom poluvremenu nismo bili na nivou na kojem želimo, a posebno u drugoj četvrtini kada smo primili 24 poena. U poslednjoj deonici smo pokazali kako treba da igramo. Sada ostaje da se okrenemo utakmici sa Laboral Kućom – istakao je organizator igre Crvene zvezde Telekom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Izvor: kkcrvenazvezda.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA