SRPKINJE STALE U FINIŠU: Brazilska samba nanela prvi poraz rukometašicama (FOTO)

Boljom igrom u poslednjih pet minuta Brazilke savladale Srbiju rezultatom 25:23 i nanele joj prvi poraz na SP

  • 1

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da zabeleži i treću pobedu u grupi B Svetskog prvenstva u našoj zemlji s obzirom da su posle dve uvodne pobede protiv Alžira i Japana poražene od selekcije Brazila rezultatom 25:23 (14:11)

 

Junakinja trijumfa Brazilki bila je golman Maisa Pesoa koja je u pojedinim momentima branila i nemoguće situacije i sa par odbranjenih zicera i dva sedmerca u prvom delu, trasirala put ka pobedi. Ukupno je zabeležila deset odbrana dok su naša dva golmana Tomašević i Risović imale zajedno samo sedam.

 

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bile su nasimento i Amorim sa pet golova dok je u srpskom timu prednjačila Katarina Krpež takođe sa pet pogodaka. Živković, Damnjanović i Rajović su postigle po četiri dok se najbolja srpska rukometašica Andrea lekić nije upisala u strelce.

 

 

Prvo poluvreme obilovalo je promeni rezultata u talasima. Prvo su gošće vezale nekoliko dobrih napada za plus tri da bi Srbija vrlo brzo preokrenula i došla do vođstva od 9:7. međutim, tada na scenu stupa golman Brazila i sa vođstvom od 14:11 gošće odlaze na veliki odmor.

 

Pokušale su naše rukometašice od samog starta drugog dela da se vrate u igru i uspele su u 42. minutu kada su rišle na samo -1, ali su ponovo stale što Brazilke koriste i dolaze do +3 što je najčešće i bio slučaj tokom meča. Na deset minuta pre kraja meča Srpkinje su došle do prvog izjednačenja u drugom delu jer je Krpežova iskoristila igrača više i pogodila sa pozicije krila, ali greške u finišu koštale su Srbiju gubitka bodova.

 

 

Nervozno su naše ušle u meč što se vrlo brzo odrazilo i na rezultat. Dve tehničke greške i promašen sedmerac uslovili su da Brazilke povedu sa 2:0, ali je Jelena Tomašević u trećem minutu postigla prvi gol za Srbiju. već u narednom napadu Brazil ostaje sa igračicom manje, ali naše to ne koriste za razliku od gošći - 3:1.

 

Srbija stiže do izjednačenja u 11. minutu posle dva dobra napada, ali tu nisu stale i preko Sanje Damnjanović dolaze do prednosti od dva gola razlike (7:5) što je nateralo selektora Brazila da traži tajm aut jer su njegove rukometašice primile tri gola iz kontranapada.

 

 

Imale su Srpkinje šansu i za plus tri, ali su olako izgubile loptu što gošće koriste i smanjuju rezultat sve do 15. minuta kada Krpežova sa desnog krila vraća na 9:7, ali svojim najvećim oružjem, kontrom, Brazilke dolaze do 9:9.

 

Greške u napadu Brazilke ne praštaju i prave seriju od 4:0 čime ponovo dolaze u vođstvo od 11:9. Selektor Srbije Saša Bošković primoran je da zatraži tajm aut kako bi probudio svoje izabranice, ali i da zameni golmana što se pokazalo kao odličan potez jer je Jelena Risović odbranila dva zicera i jedan sedmerac.

 

 

Gol Živkovićeve posle sedam minuta posta Srbije smanjio je rezultat na 11:10, da bi Liščevićeva u 24. minutu anulirala gol Brazilki iz prethodnog napada - 13:11. Ni isključenje Brazilki i sedmerac nisu pomogli Srpkinjama da smanje rezultat jer je Filipovićeva pogodila stativu sa sedam metara, a nedugo zatim i golmanka Brazila Pesoa brani zicer i izgledan šut naših rukometašica za konačnih 14:11 na poluvremenu.

 

Početak drugog dela obeležile su pogubljene litvanske sudije koje su svirale isključenje na obe strane, a stičese utisak da nijedno nije bilo. U tom opštem metežu viđena su po dva gola na obe strane - 16:13.

 

 

S pravom je srpska klupa skočila u 37. minutu jer Litvanci nisu svirali očigledno igranje nogom Brazilki, ali to kao da je trglo naše izabranice koje smanjuju na 18:17 posle odlično uigrane akcije i brzog centra, ali Brazilke ponovo vraćaju na 21:19.

 

Igrača više u 50. minutu Srpkinje su iskoristile i prvi put u drugom poluvremenu došle do izjednačenja 21:21, a samo loša koncentracija koštala ih je napada posle kojeg su mogle i do vođstva. Jeftine greške u poslednjih pet minuta koštale su Srbiju gubitka bodova protiv favorizovanih Brazilki koje su najviše zavaljujući greškama naših stigle do treće pobede na SP - 25:23.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    10. decembar 2013 | 21:29

    Odigrale su amaterski, iako ih je sudija protežirao. Biće bolje, bar se nadam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA