ŠAMPIONI KOD PREDSEDNIKA: Toma Nikolić primio Amelu Terzić i Nemanju Cerovca (FOTO)

Predsednik Srbije primio delegaciju Atletskog saveza na čelu sa Veselinom Jevrosimovićem i Slobodanom Brankovićem koji su mu uručili počasnu zlatnu medalju * Nisam nikad osvajao medalju u atletici, a evo prva je, pa zlatna, našalio se predsednik Nikolić

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas srpske atletičare Amelu Terzić i Nemanju Cerovca, osvajače medalje na Evropskom prvenstvu u krosu, koje je održano 8. decembra u Beogradu, kao i predstavnike Atletskog saveza Srbije, na čelu sa Veselinom Jevrosimovićem, prvim čovekom srpske atletike.

 

Generalni sekretar ASS i predsednik organizacionog obora EP u krosu Slobodan Branković uručio je predsedniku Nikoliću polon plaketu zlatnu medalju za svu podršku koju je pružio organizaciji ovog takmičenja, koje je najveći atletski događaj u Srbiji.

 

Tokom razgovora pokrenuto je i nekoliko važnih pitanja, poput davanja nacionalnih priznanja za trenere.

 

Nikolić je, kako se navodi u saopštenju, izrazio mišljenje da bi bilo najbolje da se o tome na javnoj raspravi izjasne sportski savezi i da se, u saradnji sa Ministarstvom sporta i omladine, definiše adekvatno rešenje.

 

Podsetimo, Terzićeva je stazu dugačku 6.000 metara pretrčala u vremenu 19.46 minuta, zlato je pripalo Holanđanki Sifan Hasan (19.40), a bronza Britanki Šarlot Perdju (19.49).

 

 

Sa druge strane, Cerovac je 8.000 metara na beogradskom Ušću pretrčao za 24 minuta i osam sekundi, što je podvig, jer je poslednju trku istrčao pre tri godine.

 

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA