Stjepanović peti na 200 metara slobodno

Stjepanović je u finalnoj trci poslednjeg dana takmičenja na EP u Danskoj preplivao deonicu za jedan minut i 44,02 sekundi

  • 0

Srpski plivač Velimir Stjepanović zauzeo je peto mesto na 200 metara slobodnim stilom na prvenstvu Evrope u malim bazenima u danskom gradu Herningu.

Stjepanović je u finalnoj trci preplivao tu deonicu za jedan minut i 44,02 sekundi.

Zlatnu medalju osvojio je Rus Danil Izotov rezultatom 1:41,70 minuta, srebro je pripalo njegovom zemljaku Nikiti Lobincevu sa 1:42,33, dok su srebrno odličje podelili Mađar Dominik Kozma i Italijan Filipo Manjini sa vremenom 1:43,34 minuta.

Stjepanović je na šampionatu u Danskoj osvojio dve medalje - zlatnu na 200 metara delfin i bronzanu na 400 metara slobodno.

Poslednjeg dana takmičenja drugi predstavnik Srbije, Radovan Siljevski, nije uspeo da se plasira u finale trke na 50 metara delfin.

Siljevski je u polufinalu ostvario ukupno 14. vreme - 23,49 sekundi, što je za dve stotinke slabiji rezultat od onog kojeg je postigao u kvalifikacijama.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA