Bolesnom osmogodišnjaku ispunjena želja: Debitovaće za prvi tim Ajaksa! (VIDEO)

Mladom Džej Džej Viljemsu ostvariće se jedna od najvećih želja, dobiće priliku da debituje za prvi tim amsterdamskog kluba na utakmici protiv Brede.

  • 3

U Ajaksu su poznati po radu sa mladim fudbalerima i iz njihove omladinske škole je izašlo brdo svetskih igrača koji su još kao golobradi mladići debitovali za amsterdamski klub, ali stručni štab kopljanika otišao je korak dalje ovoga puta, pošto su potpisali ugovor sa jednim osmogodišnjakom koji će odmah dobiti priliku za prvi tim.

Nije ovo nikakva šala! Reč je o Džej Džeju Viljemsu, dečaku koji boluje od hronične bolesti i kome je najveća želja da odigra utakmicu za prvi tim jednog od najslavnijih evropskih klubova, a uprava holandskog velikana odlučila je da pokaže da su veliki fudbalski timovi veliki u svakom segmentu, što su pokazali ovim humanim gestom.

Mladi Viljems će imati priliku da debituje za ekipu sa "Amsterdam arene" u utakmici sa Bredom, a pre toga je kao i na predstavljanju bilo kog drugog pojačanja upriličena konferencija za medije na kojoj je najnoviji član "kopljanika" predstavljen.

- Želeo bih da predstavim našeg novog fudbalera koji nam je tokom treninga skrenuo pažnju na sebe. Džej Džej igra kao levo krilo i uvereni smo da će zahvaljujući svojim kvalitetima brzo stići do prvog tima. Nova zvezda je rođena - izjavio je trener Ajaksa Frank de Bur na konferenciji za medije.

U zvaničnom saopštenju holandskog tima povodom ovoga između ostalog se navodi.

- U okviru rada fondacije trudimo se da mališanima pomognemo i podarimo iskustva koja će zauvek pamtiti i trenutke koji će im pomoći u borbi sa problemima. Ovoga puta odlučili smo mladom Jay-Jayu ispunimo san.

Još jednom da ponovimo, veliki klubovi ovakvim stvarima potvrđuju svoju veličinu, a ne samo rezultatima na terenu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA