POJAČANJE: Boris Beker novi trener Novaka Đokovića!

Timu drugog tenisera sveta, koji već čine Marjan Vajda, Miljan Amanović i Gebhard Fil Grič, priključio se i legendarni Nemac. On će ga pratiti na gotovo svim turnirima tokom sezone, dok Vajdi ostaju Indijan Vels, Madrid, Toronto i Peking

  • 6

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dobio je veliko pojačanje u stručnom štabu, ubuduće će s njim sarađivati legenda svetskog tenisa Boris Beker!

Legendarni nemački igrač pridružiće se timu koji već čine Marjan Vajda, Miljan Amanović i Gebhard Fil Grič.

Beker će s Noletom putovati na turnire u Melburnu (Australijan open), Dubaiju, Majamiju, Monte Karlu, Rimu, Rolan Garosu, Vimbldonu, Sinsinatiju, a pratiće ga i na US Openu, Šangaju, Parizu i Londonu.

S druge strane, Vajdi ostaju samo tri Mastersa i jedan turnir serije 500 - Indijan Vels, Madrid, Toronto i Peking.

Đoković i Beker počeće s treninzima narednih dana kad počinju pripreme za prvi grend slem sezone Australijan open.

- Drago mi je što ću sarađivati s Bekerom i verujem da će mi njegovo ogromno tenisko znanje i iskustvo pomoći u želji da osvojim nove pehare s najvećih takmičenja. Reč je o odličnom čoveku, sjajnoj osobi i lako će se uklopiti u naš tim. Mislim da ćemo sa Borisom dobiti novi, sveži pristup, a u kombinaciji s Vajdinim dugogodišnjim iskustvom u radu sa mnom i njegovoj proceni svih važnih segmenata igre imamo dobitnu kombinaciju. Ciljevi za narednu sezonu su uglavnom vezani za titule na grend slemovima i Mastersima 1000. Tim je sada pojačan i nadam se maksimalnim rezultatima - izjavio je Đoković.

Boris Beker u karijeri je osvojio šest grend slem titula, a ostaće upamćen kao najmlađi pobednik na Vimbldonu, gde je pehar podigao sa samo 17 godina.

- Ponosan sam što me je Novak pozvao da budem njegov glavni trener i radujem se budućoj saradnji. Uveren sam da možemo da ostvarimo velike rezultate i učiniću sve da mu pomognem u napadu na nove grend slemove i druge titule - poručio je Nemac.

Marjan Vajda ostaje u stručnom štabu najboljeg srpskog tenisera.

- Za nekoliko nedelja Novak i ja ulazimo u osmu godinu saradnje, tokom kojih smo ostvarili gotovo sve zacrtane ciljeve. Meni je u stručnom štabu bio neophodan još jedan trener kako bi Novak nastavio da usavršava određene delove igre, ali i kako bih ja imao više prostora za privatne obaveze i porodicu. To neće uticati na moju poziciju u stručnom štabu Đokovića, gde ću i dalje biti maksimalno posvećen. S druge strane, izbor Bekera kao glavnog trenera je dobro rešenje, siguran sam da ćemo se Boris i ja odlično slagati u daljem radu, kao i da će Novak nastaviti da napreduje - rekao je Vajda.

Pojačanje u svom stručnom štabu dobio je i Endi Mari, s kojim će raditi još jedan veliki Gren slem šampion, Šveđanin Štefan Edberg.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA