BOBI ZA TELEGRAF: Volim kad zagrmi "Sever celi sada se veseli" (FOTO) (VIDEO)

Najbolji igrač 10. kola Evrolige priča za naš portal o tome kako izgleda život čoveka od 222 santimetra, koliko ga je pogodilo ispadanje Zvezde iz Evrolige, protiv kog igrača mu je najteže da igra i zašto više voli da zakuca nego da da zicer

  • 19

Na ulci ili na parketu, njega ne možete da ne primetite. Osim zbog visine od 222 cm koja ga svrstava među najviše sportiste u Evropi, Boban Marjanović pažnju privlači i odličnim partijama u Crvenoj zvezdi, jer dominira u svom, ali i protivničkom reketu.

NAJBOLJI IGRAČ KOLA NA OPROŠTAJU OD EVROLIGE

Zvezda je završila svoje takmičenje u Evroligi, a Marjanović je bio MVP poslednjeg 10. kola regularnog dela sa 25 poena i 11 skokova u demoliranju Lijetuvos Ritsa 99:75.

Ove godine u najjačem takmičenju je beležio prosečno 10,8 poena i 7,7 skokova po meču, za samo 19 minuta na parketu. Bio je drugi skakač regularnog dela lige pa zato i nije čudilo što se za njega navodno interesovao i Makabi.

OSTAJE ŽAL ZA NAJJAČIM TAKMIČENJEM

Ne preterano raspoložen posle eliminacije njegovog kluba iz Evrolige, ali opet optimističan, Bobi je za Telegraf pričao o očekivanjima u Evrokupu, kvalitetu ABA lige, ali i o protivnicima, Delijama, i otkrio nam je kakav je van terena.

- Žao mi je što smo zbog nekoliko promašaja u više završnica ostali bez plasmana u Top 16 Evrolige, a posebno zbog izgubljenih mečeva u Atini protiv Panatinaikosa i na domaćem od Makabija, kada smo se vraćali u igru uprkos 14 poena zaostatka.

- Trebalo nam je malo više koncentracije -  sa setom priča Bobi, ali se već okreće nastavku Zvezdine ovogodišnje evropske priče.

Evrokup, u kojem, pored Valensije, važe za favorita. Žrebom je odlučeno da će se "crveno-beli" u okviru grupe L sastati sa Bilbaom, Panioniosom i Nižnjim Novgorodom, u kojem je Marjanović bio dva meseca.

- Evrokup jeste malo manje kvalitetno takmičenje od Evrolige, ali je bolje organizovano nego prethodnih godina.

- Ovo je timu iz Nižnjeg prvi put da igra Evrokup, zbog toga će biti rasterećeni, a kod kuće igraju bolje nego u gostima.

- Bez obzira na protivnika, želimo da ostvarimo što bolji rezultat i stignemo što dalje, jer smo energijom, motivom, spremnošću i napretkom u igri to i zaslužili - kaže Zvezdin centar.

NE PLAŠE ME PROTIVNIČKI CENTRI

Nekada je, igrajući za Hemofarm, delio prvo mesto na tabeli regionalne ABA lige sa Partizanom, a sada je tako sa Zvezdom.

-  Što se tiče Jadranske, navikao sam da ekipa u kojoj igram bude u vrhu tabele! Ne mogu da zamislim drugačiji poredak! Imamo odličan skor do sada, iako, opet, žalim zbog dva poraza, onog protiv Budućnosti, i kiksa sa Širokim.

- Bilo bi još bolje da imamo više vremena za treninge, tada bi se bolje uigrali, ali nam ovako, česte utakmice i putovanja to ne dozvoljavaju - objašnjava Bobi.

Iako je igrao u dosta klubova Marjanović ističe da mu je u Zvezdi najbolje i da je drugarstvo veliko među igračima.

- Od svih ekipa u kojima sam igrao, atmosfera u Zvezdi je ubedljivo najbolja! Složni smo, sve radimo timski, a na to je najviše uticao trener Radonjić, koji traži maksimalnu posvećenost klubu. Često ostajemo posle treninga, vežbam slobodna bacanja ili zicere, pošto sa zakucavanjima nemam problem.

TEŽAK JE ONAJ SKORCIJANITIS

Marjanović ističe da mu je najteže bilo kada je u duelu sa Makabijem morao da čuva grčkog reprezentativca, popularnog "Bejbi Šeka"

-  Nemam osećaj da me se neko od protivničkih centara plaši, poštuju me, kad me vide možda pomisle "Uuuuu, što je ovaj visok". Najteže mi je bilo da čuvam Skorcijanitisa, njega ne možeš da izguraš iz reketa, ogroman je - priča nam Marjanović svoje utiske i priča kako je igrati protiv Panatinikosa.

- Najviše me je oduševila "OAKA" arena! Voleo sam da gledam grčki derbi u toj hali kad sam bio manji, a i sada sam se posebno osećao igrajući utakmice u EL.

- Njihovi navijači su nas dočekali kao da smo njihov najveći rival, bila je paklena atmosfera, posebno na kraju utakmice, kada se lomilo - hvali Bobi protivnike.

DELIJE SU NAJBOLJE NA SVETU

Gorostasni centar Zvezde ipak, najviše voli kad u Pioniru Delije zagrme najveće hitove crveno-belih.

- Delije su najglasnije! Čim uđem u halu zaboravim i ako me bole leđa i kolena, ponese me pesma, navijački duh, svi smo kao jedno! Najviše volim kad zapevaju "Zvezda m je sve, Zvezda život je..." ili "Sever celi sada se veseli"!  Ja ne znam lepo da pevam, ali volim kad zagrmi Pionir. Ni OAKA, ni Arena, nigde nije kao u Pioniru - oduševljeno nam priča "crveno-bela" "petica".

- Dobro se slažemo svi u ekipi, nema grupica, niko se ne izdvaja. Za humor je zadužen Raško Katić, on je najduhovitiji! On na prvom mestu, pet mesta praznih, pa neko drugi. Raško ima najbolje fore - priča nam detalje iz svlačionice

ZICER JE SUPER, ALI ŠTO VOLIM DA ZAKUCAM

Ekstremno visok momak, koji je i u vrtiću bio viši od vaspitačice, otkriva koje prednosti i nedostatke to nosi sa sobom

- Sigurno je dobro zbog košarke! Obožavam da zakucam! Onda ohrabrujem saigrače, navijače i sebe!  Sa druge strane, zanimljivo je, jer na ulici lako privučem pažnju, ljudi mi prilaze, ne mogu nigde da se sakrijem i kad bih hteo.

Opet, malo je teže zbog garderobe, ne mogu da uđem u svaka kola, a i noge mi vise sa kreveta dok spavam - priznaje Boban, ali ne kuka i ne brine koje će rukavice nositi ove zime

- Imam jedne koje su mi dali kad sam igrao u CSKA, samo sam ih negde zagubio, ali te su bile prave, za ruske zime. Ostalu garderobu mi kupuje buduća supruga Milica, ili naručim preko interneta - kaže Bobi i pokazuje nam obuću koja mu je stigla iz Amerike

- Ovih dana su moje čizme tema naših prozivki u svlačionici - šali se Marjanović na svoj račun.

LAKŠE JE UZ PORODICU

Malo slobodnog vremena koje ima, Bobi provodi sa Milicom i njihovim dvogodišnjim sinom Vukom.

- Klinac mi daje neverovatnu energiju! Sve je podređeno njemu, zajedno gledamo crtane filmove, igramo se traktorčićima, ali samo gleda one koji imaju prikolicu. Ako nema prikolicu, nije mu interesantan - kaže nam Marjanović za Telegraf

- Još nije bio na Bobanovim utakmicama, mali je, ali gleda preko televizije, i viče "tata" i "koš", sve padeže zna, stalno nešto priča - nadovezuje se Bobijeva Milica - zato se ja nerviram i navijam.

Ona ističe da nije toliko bučna na utakmicama, ali da zna da se iznervira.

- Umereno, ne vičem, ali se ponekad baš iznerviram kad na kraju, bezveze, izgube. Onda mu niša ne govorim, ćutim i čekam da samo prođe ili ga nekom ukusnom hranom odobrovoljim.

Na kraju razgovora Marjanović se u svom stilu našalio da mora da se sagne pola metra da bi poljubio Milicu, zbog čega ga zabole leđa, ali...

Foto: Marko Todorović

- Kad me poljubi, sve me prođe, ništa me više ne boli, mogu pet utakmica za redom da odigram - završava, uz osmeh, visoki Bobi i vodi nas na koš da vidimo da, osim zicera, vrlo lako ubacuje i za tri poena.

(Mina Pavlović)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T

    21. decembar 2013 | 22:07

    Slatka mu žena :))

  • Acko

    21. decembar 2013 | 22:45

    Dobar je Bobisa:) ali ova je s' njim vrv jer joj se svidja :)

  • Maestro

    22. decembar 2013 | 00:48

    Odličan momak i odličan igrač. Šteta samo što nije brži, ali to je na ovu visinu realno i nemoguće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA