CVIJIĆ, IGRAČICA ODLUKE: Možemo do titule svetskog prvaka! (VIDEO)

- Drago mi je da sam sebi dokazala da stvarno mogu da idem do vrha i da stvarno mogu i ja da budem svetski šampion, a ne samo jedna Loke i jedna Lunde - rekla je pivot srpske reprezentacije posle velike pobede nad Norveškom

  • 2

Srpske rukometašice plasirale su se u polufinale Svetskog prvenstva u rukometu, a ključ uspeha tokom celog prvenstva je da se gotovo na svakoj utakmici "iskristališe" nova igračica odluke. Protiv Južne Koreje je to bila Jelena Erić, a protiv respektabilne Norveške, pred hiljadama ljudi u "Areni" bila je Dragana Cvijić.

 

Rukometašica na poziciji pivota je uspela tri puta sa sedam metara da savlada fenomenalno raspoloženu Katrine Lunde na golu, i s obzirom da je to jedina uspela, odmah smo je pitali da li će ona piti ta koja će izvoditi sedmerce među Srpkinjama.

 

- Ja se iskreno nadam da ne, i da će moje drugarice na sledećim utakmicama davati te golove. Tako se zadesilo da ja dam ta tri sedmerca, i to odlučujuća. Nikome to do tad nije išlo, ali uvek se nađe neko ko to može da ispravi. Hvala Bogu, tu smo da jednu drugu ispravljamo - u prvi plan je istakla Cvijićeva timsku igru.

 

Svakako, popularnoj Cviji znači što je bila najbolja igračica u veoma važnom meču.

 

 

- Iskreno, puno mi znači, jer mi sve za ovo treniramo, i znam da kad je najteže da moram da budem prava. Samo tako mogu da budem šampion. Drago mi je da sam sebi dokazala da stvarno mogu da idem do vrha i da stvarno mogu i ja da budem svetski šampion, a ne samo jedna Loke i jedna Lunde. Da mogu i ja da pobedim njih i da se popnem na vrh sveta - rekla je Cvijić i potom navela recept za Poljakinje u polufinalu.

 

- Čvrsta odbrana koja je zakazala u prvom poluvremenu, tek pred kraj drugog je počela da se igra. Siguran i strpljiv napad kao večeras. Znam dosta o Poljakinjama, ali moramo da se smirimo posle ovakve pobede, da se odmorimo i da spremimo utakmicu koju ne smemo da propustimo.

 

- Poljakinje su prikazale baš dobru igru. Ja sam ih gledala malo u kvalifikacijama za EP protiv Crne Gore. Oni imaju šest-sedam bekova u rotaciji i svi su mnogo dobri. Tako da nas čeka još jedan tvrd i dobar protivnik, gde ćemo morati dosta da se pomučimo. Ali ja stvarno verujem u ovaj tim jer kad smo uspeli da savladamo jednu Norvešku koja je fenomenalan tim, verujem da ćemo pobediti i njih.

 

Cvijićeva je bukvalno svaki svoj pogodak proslavila više nego emotivno i energično.

 

- Uvek slavim svaki gol, volim da proslavim, uživam u tome pogotovo u ovakvim utakmicama. Žao mi je što se ovako završila utakmica, ali nek' se svaki put završi našom pobedom, i ja ću biti presrećna - rekla je Cvijićeva i zaključila:

 

- Ja sam sigurna da možemo do prvog mesta!

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dajmon

    19. decembar 2013 | 06:50

    Srce kao kuća ... BRAVO !

  • Haj

    19. decembar 2013 | 08:50

    BRAVO ALI SLEDEČI PORAZ I OVAJ NAROD ČE ZABORAVITI I OVAJ VEČ VELIKI USPEH.TAKAV SMO MI NAROD.NAPRED DEVOJKE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA