Poklonite se ovoj ženi! Katarina Velika, golmansko čudovište! (FOTO)

Ona je fatalna, ona je uvek nasmejana, ona je trudna branila za zemlju, ona plaši protivnice kada se nađu oči u oči. Srbiju i srpski sport je zadužila za sva vremena

  • 15

Odbraniti 17 od 31 šuta u polufinalu Svetskog prvenstva ne može svako, može samo fatalna žena, kakva je Katarina Tomašević.

Ponosno je odmah posle meča rekla da je PENZIONERKA.

Šta je ona zapravo?

Žena koja je i prošle godine na Evropskom prvenstvu bravurama zadužila zemlju Srbiju za sva vremena, ove godine sebe stavlja u ravan čudotvorcima i biće nagrađena medaljom, večnim priznanjem.

Ono što Katarina Velika radi između stativa navodi skoro svaki put da se prekrstite i zapitate "da li je ova žena normalna".

Majka malog dečaka Petra je jednostavno golman protiv koje nijedna rukometašica na svetu u ovom trenutku ne želi na crtu.

Deluje tako jednostavno, uvek nasmejana, raspoložena, a kad joj stanete na šest metara uhvati vas takav strah, da bi ste najradije napustili halu, u ovom slučaju Arenu (pitajte Poljakinje).

Svaka čast celom timu za demliranje Poljske i najveći rezultat u istoriji srpskog rukometa, ali kada samo u prvih 15 minuta srpski golman napravo 10 intervencija i potpuno stavi do znanja rivalkama gde joj je mesto, jasno vam je ko je tu glavni na terenu.

Bez uvrede za Mocarta Andreu, bombardera Sanju, pivota kakav naš ženski rukomet nije imao Cvijićevu...

Od početka turnira Katarina je napravila 88 odbrana, ubedljivo najviše od svih koje konkurišu za titule najbolje na šampionatu. Ni to što će u finalu biti još žešća među stativama ne uliva toliko poverenje kao kada sa visoko uzdignutim rukama posle odbrane kaže igračicama " To, ajde".

Tada sve do jedne dobiju energiju od velike Katarine, a nema reprezentacija koja onda pod tempom Srpkinja neće pokleknuti.

Zbog svega ovoga pozivamo vas da pošaljete REKORDNI broj hvalospeva na račun golmana kakav se retko rađa u ženskom sportu.

Sva sreća, pa internet ima dovoljno prostora za opis svega onoga što je Kaća učinila za Srbiju, počevši od onog branjenja u trudnoći na Evropskom šampionatu 2010. godine, iako su joj lekari rekli da to ne čini...

Od Telegrafa, kapa dole i hvala!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(S. M)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    21. decembar 2013 | 06:12

    Bravo,bravo,bravo.Sve cestitke iz Crne Gore.Zelim vam da se okitite zlatom.P.S.Zbijte se malo u Areni,moze tu 20000 ljudi.Ispisite istoriju!

  • abc

    21. decembar 2013 | 02:14

    Katarina Velika, nego šta. Zaboravili ste da napišete da je lepa jer je stvarno lepa, uživo izgleda kao manekenka

  • Miloš NS

    21. decembar 2013 | 01:36

    Nikada nisam video više odbrana na rukometnoj utakmici i to ni manje ni više nego u polufinalu svetskog prvenstva!!! Svaka čast hobotnice:) Bravo za sve naše devojke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA