MUTA: Kao Saletov pomoćnik ne obećavam medalje!

Pričali jesmo, a ja bih voleo da budem deo reprezentacije* Mogao bih da sarađujem sa Tomaševićem* Vučić nam je pomogao, ali to je samo kap u moru

  • 1

Prvo ime koje je novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Saša Đorđević konkretno naveo i najavio kao svog pomoćnika je Miroslav Nikolić, trener Radničkog i višestruki osvajač medalja sa nacionalnim selekcijama.

Popularni Muta je od 2009. godine na klupi tima iz Kragujevca, a poslednji put je predvodio nacionalnu selekciju na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Novom Sadu, gde je osvojio zlatnu medalju.

Činjenica da je svaki put, kada je bio na klupi reprezentacije, sa takmičenja donosio medalje, odlična je preporuka za selektora.

Nikolić je u izjavi za Telegraf rekao da su pregovori sa Đorđevićem bili nezvanični i na prijateljskoj osnovi, ali da on svakako može da pomogne reprezentaciji.

- Sale i ja smo pričali o tome, ali ništa još nije definitivno dogovoreno. On, ali i drugi u Savezu znaju da ja mogu svojim iskustvom, ali i poznavanjem rada potencijalnih reprezentativaca da pomognem timu. To su sve momci koji sada igraju u dobrim klubovima, a nekada su bili moji igrači. Napravio bih dobru atmosferu - kaže Muta Nikolić, i dodaje:

- U svakom slučaju, bio bih podređen nacionalnoj selekciji i bila bi mi ukazana velika čast i obaveza.

Muta nije hteo da se osvrće na svoju uspešnu prošlost, kada je osvajao medalje na prvenstvima Evrope i sveta, ali i na Olimpijskim igrama. Naravno, tada je zajedno u reprezentaciji bio sa Aleksandrom Đorđevićem.

- To nije garancija dobrog rezultata u budućnosti, jeste potvrda znanja, ali sada ne mogu da garantujem medalju -  iskreno će Nikolić za Telegraf.

- Sale je bio najbolji bek na svetu, igrač kojeg je krasio fenomenalan osećaj za šut, obožavao sam ga! I danas se rado setim nekih njegovih poteza. Sada tu energiju treba da ispolji ko trener, a mi smo svi tu, oko njega, manje bitni - skromno kaže Muta.

KAKO SA TOMAŠEVIĆEM? LAKO

Temperamentnog stručnjaka smo podsetili na završni turnir ABA lige, posle kojeg je zamerio potpredsedniku KSS-a Dejanu Tomaševiću koji je čestitao treneru Crvene zvezde na pobedi protiv Radničkog.

- Oprostio sam Dejanu zbog toga. On je bio moj igrač, mi smo prijatelji. Desilo se tako, ne zameram mu. Ne bi mi bio problem da sada zbog reprezentativnih obaveza sarađujem sa njim - priča Nikolić četiri meseca kasnije.

Neočekivano, klub koji predvodi nalazi se na pretposlednjem mestu Jadranske lige, iako su se plasirali u drugu fazu Evrokupa. Finansije su glavni problem sa kojim se Nikolić suočava već četiri sezone, koliko je u klubu.

- Rekao sam još pre mesec dana da ćemo se mi boriti za opstanak. Teško je ovako igrati, nemamo pare za putovanja, igrači ne primaju plate i zaista ne znam koliko ćemo još izdržati. S jedne strane imamo dobre rezultate u Evropi, a opet je teško jer nemamo novca i to svakao utiče na raspoloženje - iskreno nam prenosi situaciju iz Kragujevca, i nastavlja:

- Vučić me je oduševio! On je održao reč i ispunio je obećanje, ali to je samo kap u moru. Nama je potrebno više za normalno fukcionisanje, račun nam je i dalje u blokadi. Dinkić u ovom momentu nije u mogućnosti da nam pomogne. Grad mora već jednom da odluči da li im treba klub ili ne - ponavlja Miroslav Nikolić već mnogo puta kazane rečenice.

- Prvi sam došao, poslednji ću da odem. Nisam od onih koji napuštaju brod kad tone. Sada ne razmišljam o drugim ponudama, ostajem do kraja.

(M. Pavlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srecko

    26. decembar 2013 | 17:56

    Smejurija Muta Nikolic da bude pomocni trenee.Jer ima neko mladji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA