LUD POČETAK ''BOKSING DEJA'': Junajted od 0:2 do 3:2 (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Aktuelni šampion Engleske uspeo da preokrene rezultat protiv Hala koji je posle samo 13 minuta imao veliku prednos, ali i šut za pobedu u nadoknadi vremena

  • 0

Bio je Mančester junajted na ivici ponora u 13. minutu i verovatno oproštaja od borbe za titulu, ali su zahvaljujući Krisu Smolingu i Vejnu Runiju anulirali prednost Hala od 2:0 i već u 24. minutu na semaforu stadiona ''Kingston Komjunikejšns'' stajalo je 2:2 da bi ''crveni đavoli'' u poslednjih pola sata zadali konačan udarac i autogolom Džejmsa Čestera slavili sa 3:2 (2:2).

 

Najveći dan engleskog fudbala, takozvani ''Boksing dej'' nije dobro počeo za goste koji na 26. decembar nisu poraženi još od 2002. godine kada im je Midlsbro uzeo skalp (3:1). Publika se nije dobro ni smestila na stadion, a De Hea je morao da vadi loptu iz mreže posle kornera u 4. minutu kada je Čester zakucao loptu pod prečku.

 

 

Lice španskog golmana u 13. minutu na slikovit način je objasnilo situaciju u kojoj se Junajted nalazio jer je Evans skrenuo šut Mejlera za delirijum ''tigrova'' i Stiva Brusa na klupi Hala. Čovek koji je 1993. godine golom protiv Šefilda doneo titulu Junajtedu bio je na pragu toga da njegov bivši klub definitivno izbaci iz trke za titulu.

 

Međutim, Junajted je za samo 10 minuta preokrenuo i pokazao da i dalje s razlogom nosi oreol šampiona Engleske. Centaršut Runija u 19. minutu u mrežu je sproveo Smoling da bi sam Runi, pet minuta kasnije, bombom sa ivice kaznenog prostora najavio preokret ''đavola''. Zanimljivo, ovo je bio 150. gol Runija u Premijer ligi za Junajted koji je deseti meč za redom u gostima ostao neporažen.

 

 

Domaći tim je ofanzivno krenuo i na početku drugog poluvremena. Koliko je odbrana Junajteda, bez Vidića koji je meč gledao sa klupe, izgledala nemoćno govori i činjenica da je Valensija rukama morao da zaustavlja fudbalere Hala, a samo sreća i prečka su spasili ''đavole'' na isteku sata igre.

 

Reagovao je tada Mojes i na teren ubacio Ćićarita Hernandesa umesto Darena Flečera, koji je zabeležio prvi start od prvog minuta posle skoro 13 meseci. Nedugo zatim Junajted je stigao do preokreta zahvaljujući Česteru, koji je od mogućeg junaka izrastao u tragičara Hala s obzirom na to da je po drugi put zatresao mrežu.

 

 

Samo što je ovoga puta ceh platio njegov golman, a Čester se na idealan način revanširao Evansu za situaciju iz 13. gola. Koliko domaćem timu nije prijao ovaj ''Boksing dej'' govori i činjenica da su tokom čitave sezone na svom stadionu primili tri gola, a isto toliko su dobili i od Junajteda na samo jednom meču.

 

 

Poslednjih pet minuta donelo je uzbuđenja kao i na početku meča. Dve fenomenalne šanse Hala za osvajanje boda otišle su u nepovrat. Najpre posle kiksa De Hee da bi u 92. minutu upravo španski golman spasio Junajted kiksa jer je iz neposredne blizine odbranio zicer za šesto mesto Premijer lige. Treba pomenuti i to da kraj meča nije dočekao Antonio Valensija zbog drugog žutog, odnosno crvenog kartona u 90. minutu.

 

 

PREMIJER LIGA, 17. kolo:

 

Hal - Mančester junajted 2:3

(Čester 3, Evans 13ag - Smoling 19, Runi 24, Čester 66ag)

 

Aston Vila - Kristal Palas 16.00

 

Kardif - Sauthempton 16.00

 

Čelsi - Svonsi 16.00

 

Everton - Sanderlend 16.00

 

Njukasl - Stouk 16.00

 

Norič - Fulam 16.00

 

Totenhem - VBA 16.00

 

Vest Hem - Arsenal 16.00

 

Mančester Siti - Liverpul 18.30

 

Tabela: Liverpul 36, Arsenal 36, Mančester Siti 35, Čelsi 34, Everton 34...Kristal Palas 13, Fulam 13, Sanderlend 10.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA