I Sopot tužio Zvezdu, traži 15.000 evra od transfera Spajića!

Klub iz kojeg je svojevremeno na mesto predsednika "crveno-belih" došao Vladan Lukić, za kojeg se veruje da u Sopotu i dalje vodi glavnu reč, potražuje neisplaćeni fond solidarnosti na ime prodaje Uroša Spajića Tuluzu

  • 3

FK Sopot tužio je Crvenu zvezdu zbog neisplaćenog fonda solidarnosti u vezi s transferom Uroša Spajića u Tuluz. "Crveno-bele" su mnogi tužili i blokirali račune u poslednje vreme, ali slučaj Sopota je specifičan jer je njime rukovodio Vladan Lukić, pre nego što je postao predsednik Zvezde, a i danas se smatra da je on taj koji vuče konce u nekadašnjoj filijali Zvezde, iako nema formalnu funkciju.

Dok je Lukić vodio glavnu reč na "Marakani", Sopot je kao filijala stekao i neka prava po pravilima FIFA. Uroš Spajić je proveo neko vreme u klubu, pa Sopot traži jedan procenat od njegovog transfera u Tuluz koji je iznosio milion i po evra. Sopotu bi, dakle, pripalo 15.000.

Tužba Sopota došla je u nezgodan čas, kada u Zvezdi pokušavaju da izmire nagomilane obaveze, ali za klub u velikim dugovima i nema baš zgodnog trenutka za plaćanje novih računa.

- Tačno je da je tužba Sopota stigla u klub. Svesni smo svojih obaveza i trudićemo se da to regulišemo u najkraćem mogućem roku - izjavio je generalni sekretar Zvezde Miodrag Zečević za "Naše novine".

Saradnja Sopota i najtrofejnijeg srpskog kluba prekinuta je kada je umesto Lukića došla nova uprava na "Marakanu", a u međuvremenu desetak igrača Crvene zvezde kalilo se u klubu podno Kosmaja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stami

    27. decembar 2013 | 10:21

    Ko ce kome nego svoj svome...ma ciganska posla.

  • D.M

    27. decembar 2013 | 08:31

    Samo jedno mogu da kažem,VLADU LUKIĆA,čoveka koji je živeo za Zvezdu, su mnogi izigrali u Zvezdi.Hoće neko da mi kaže kako su Tončev i Kokeza veći zvezdaši od njega,oteraše sve što valja.Pokupovaše,zajedno sa Stojadinovića,more igrača sa kojima neznaju kud i kako.Zvezda samo još dublje tone,a to neće da priznaju,ili znaju kako bi je prodali pošto zašto.Da je Lukić imao odrešene ruke,kao oni što imaju,druga priča bi bila

  • Tutor

    27. decembar 2013 | 11:33

    Lukic je mufljuz klasični. Kad je došao u Zvezdu, klub je dugovao 20 miliona evra, a kad je otišao Zvezda je dugovala više od 60 miliona. Pa procenite sami kakav je on nečovek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA