PO JUTRU SE DAN POZNAJE: Đoković osvojio prvi turnir u novoj sezoni!

Svetski broj dva slistio u finalu Abu Dabija Španca Davida Ferera (7:5, 6:2) i napravio odličnu uvertiru za Australijan open

  • 4

Prvi turnir, prvi trofej! Novak Đoković je pobedio protiv Davida Ferera sa 7:5,6:2 u finalu egzibicionog turnira Mubadala Kupa u Abu Dabiju , čime je nagovestio uspešnu 2014. godinu!

Iako je reč o egzibicionom turniru pa se pobede u polufinalu i finalu turnira u Abu Dabiju ne računaju u zvaničnu statistiku, veoma je bitno što je Novak nastavio niz nepobedivosti od poraza u finalu US Opena.

Prelomni momenat susreta desio se krajem prvog i početkom drugog seta kada je Novak vezao šest uzastopno osvojenih gemova, posle čega Španac nije mogao da se oporavi.

Srbin je zasluženo slavio! Bravo Nole majstore!

Ferer je bolje ušao u finalni susret, pa je u četvrtom gemu uspeo da napravi i prvi brejk na meču. Đoković je na brejk lopti napravio duplu servis grešku, posle koje zanimljivo nije želeo da traži brejk loptu, pa je gem pripao Špancu. Ipak Novak je u narednom gemu uzvratio istom merom iako je Ferer imao prednost 40:0, pa je serijom od pet vezanih poena srpski as uspeo da smanji rezultat na 2:3.

Obojica tenisera su zatim igrali odlično na svoj servis do rezultata 5:5, da bi Đoković tada pojačao tempo i napravio brejk, a potom i osvojio set u narednom gemu - 7:5.

Furiozo je odigrao Novak drugi set! Napravio je dva brejka na startu, a pritom je izuzetno siguran bio i na svoj servis. Španac je zatim pružio poslednji otpor na meču, kada je posle osvojenog gema, imao i dve brejk prilike, ali Novak uspešno odbio taj napad i rutinski rešio pitanje pobednika u drugom setu - 6:2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA