TRI CRVENA U 9 MEČEVA: Davids ''kolje'' i u petoj ligi zbog čega ostavlja fudbal!

Čuveni holandski fudbaler isključen treći put ove sezone u dresu engleskog petoligaša Barneta u kojem obavlja i funkciju trenera

  • 1

Legendarni holandski fudbaler Edgar Davids (40) upravo je objavio da završava igračku karijeru. Vezista koji je zbog neumornog trčanja dobio nadimak Pitbul od trenera Luja van Gala, nije baš izabrao najbolji način da se oprosti, on je u 81. minutu isključen na utakmici koju je njegov klub, engleski petoligaš Barnet, izgubio 2:1 od Solsberi sitija.

Posle meča Davids je novinarima rekao da je bilo dosta, jer su ga sudije "uzele na zub".

Davids je već drugu sezonu igrač-trener Barneta, ovo mu je bilo peto isključenje u 38 nastupa, a treće u devet mečeva koje je odigrao ove sezone. Stručnost za vođenje ekipe i nije baš pokazao jer se Barnet prošle sezone preselio u niži rang u kojem je trenutno deveti.

Bizarna je bila i Davidsova odluka da ove sezone nosi dres sa brojem 1, što tradicionalno pripada golmanima.

Davids je tokom profesionalne karijere, koja se protegla na više od dve decenije, nastupao za Ajaks, Milan, Juventus, Barselonu, Totenhem, Inter, Kristal Palas i Barnet. Najviše uspeha imao je sa Ajaksom sa kojim je osvojio i Ligu šampiona 1995, a dubok trag ostavio je i u Juventusu.

Za reprezentaciju Holandije odigrao je 74 utakmice i postigao šest golova, jednim od njih presudio je i nama u produžecima osmine finala SP u Francuskoj 1998.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čučuk Stanoje

    29. decembar 2013 | 18:04

    Uaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!nemogu mu zaboraviti taj gol.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA