KRITIČNI BOGDANOVIĆ: Od Nantera i Barselone smo gubili zbog mene!

- Umora će sigurno biti, pogotovo ako ne bude više pojačanja, a ne verujem da će ih biti. Imamo odličnu ekipu, dobru hemiju i atmosferu, a što se tiče ciljeva, u Partizanu se uvek gleda od utakmice do utakmice - rekao je košarkaš Partizana

  • 1

Bogdan Bogdanović završava 2013. godinu u kategoriji "otkrovenje srpske košarke". Mladi košarkaš Partizana nametnuo se kao jedan od najvažnijih igrača u redovima srpskog šampiona, a tokom leta je debitovao na velikom takmičenju, Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

- Veliko iskustvo za mene. Sigurno je da sam u reprezentaciji dosta napredovao. Loša strana je bio nedostatak vremena za odmor i oporavak, ali kad bih mogao da biram, opet bih uradio isto. Najradije se sećam poslednje utakmice i pobede nad Italijom, kojom smo obezbedili Svetsko prvenstvo, a najviše boli poraz od Španije - rekao je Bogdanović za "Mondo".

Bogdanović je u 2013. godini sa sigračima izborio mesto u Top 16 fazi Evrolige.

- Možda nam je falilo da igramo Top 16 prošle sezone, ali vratilo nam se ove. Kao što ljudi kažu, ko zna zašto je to dobro. Ostaje žal za Kupom, ali nadoknadili smo to kroz ABA ligu i domaće prvenstvo, mnogo bitnija takmičenja. Posebnu sreću i radost nam je doneo uspešan kraj sezone. Šteta što se nedavno Leo povredio. Sa njim bismo sigurno delovali bolje i organizovanije, a da ne pričam o povredi Bertansa - ističe Bogdanović, koji se igrom slučaja sa pozicije "dva" preselio na "jedinicu".

O umoru koji tek čeka košarkaške Partizana ne bi trebalo trošiti reči.

- Za to smo se borili. Zašto bismo onda pričali o umoru? Toga će sigurno biti, pogotovo ako ne bude više pojačanja, a ne verujem da će ih biti. Imamo odličnu ekipu, dobru hemiju i atmosferu, a što se tiče ciljeva, u Partizanu se uvek gleda od utakmice do utakmice i u svakoj se ide na pobedu. Trofeji se podrazumevaju, ali otom-potom. Treba prvo proći 'kvalifikacije' - istakao je košarkaš crno-belih.

- Pre je bilo kako nemam dobru kontrolu lopte i kako je to jedino što mi nedostaje. Sada, kada sam krenuo da igram plejmejkera, priča se da sam dobar jer sam to igrao pre. Ne obazirem se na to. Samo se trudim da pomognem i sebi i timu koliko mogu - rekao je novi miljenik "grobara", koji je samokritički prokomentarisao:

- Sigurno da sam mogao i bolje da odigram. Od Nantera smo izgubili zbog mene, u Pioniru, mislim od Barselone, isto tako. Sve te greške su mi urezane u sećanje, ali u tim trenucima nisam mogao da znam kako da ih izbegnem. Stekao sam neko iskustvo - istakao je Bogdan Bogdanović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Izvor: Mondo/Ivan Bogunović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • blok 23

    30. decembar 2013 | 10:28

    biće to igračina!a već je ko grom!još godina u partizanu a onda real,barsa..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA