Suarez nije opet ujeo Ivanovića, ali jeste Čelsi Liverpul! (VIDEO) (GIF)

Uprkos što su oči celokupne fudbalske javnosti bile uperene u dvojicu aktera prošlogodišnjeg incidenta sa ujedanjem, njih dvojica su očigledno zakopali ratne sekire*Puleni Žozea Murinja naneli drugi uzastopni poraz "crvenima" i sada su na dva boda zaostatka nad Arsenalom, dok je Liverpul pao na petu poziciju

  • 0

Utakmica 19. kola Premijer lige između Čelsija i Liverpula bila je pod velikom pažnjom javnosti, najviše zbog ponovnog susreta reprezentativca Srbije, Branislava Ivanovića i Luisa Suareza, kojima je ovo bio prvi susret oči u oči, posle prošlogodišnjeg incidenta, kada je Urugvajac ugrizao defanzivca Čelsija i dobio 10 mečeva suspenzije.

Sa pažnjom su svi na Ostrvu, ali i u Evropi, šta će se dogoditi prilikom njihovog pozdrava na početku meča, ali su njih dvojica kao veliki profesionalci pružili ruku jedan drugom.

Ova utakmica bila je važna i zbog toga koji će od ova dva tima uhvatiti priključak za vodećim  Arsenalom, koji je trijumfovao nad Njukaslom, a na kraju je trijumfovao domaći tim 2:1 i tako naneo "crvenima" drugi uzastopni poraz i ostavio ih u zaostatku od šest bodova za prvoplasiranim Arsenalom.

Počeli su izabranici Brendana Rodžersa dobro, već u četvrtom minutu Martin Škrtel je bio najviši u skoku posle slobodnog udarca koji je izveo Kutinjo i doneo vođstvo gostima. Nakon toga oba tima su bila ravnopravna na terenu, a "plavci" su stigli do izjednačenja preko Edena Azara u 17 minutu.

Potpuni preokret desio se deset minuta pre kraja prvog poluvremena kada je Oskar proigrao Etoa, koji je matirao Minjolea i doneo prednost pulenima Žozea Murinja na poluvremenu. Trebalo bi pomenuti i da je Branislav Ivanović zbog povrede morao da napusti teren nakon pola sata igre, a zamenio ga je Ešli Kol.

Pokušali su u drugom delu igre fudbaleri iz Liverpula da preokrenu rezultat ili bar da stignu do izjednačenja, ali nisu uspeli. ne bi trebalo smetnuti i to da je i Čelsi ima nekoliko solidnoih prilika koje nije iskortistio, tako da je i posle poslednjeg sudijskog zvužduka, ostao rezultat koji je bio i na poluvremenu.

PREMIJER LIGA 19. kolo:

Subota:

Vest Hem – VBA 3:3

(Kole 4, Maiga 65, Nolan 67 – Anelka 40, 45+1, Berahino 69)

Aston Vila – Svonsi 1:1

(Agbonlahor 7 – Lamah 36)

Hal – Fulam 6:0

(Elmohamadi 49, Koren 60, 84, Bojd 63, Hadlstoun 67, Frajet 74)

Norič – Mančester Junajted 0:1

(Velbek 57)

Mančester Siti – Kristal Palas 1:0

(Džeko 66)

Kardif – Sanderlend 2:2

(Mač 6, Kempbel 58 – Flečer 83, Kolbak 95)

Nedelja:

Everton – Sautempton 2:1

(Koleman 9, Lukaku 74 – Ramirez 71)

Njukasl – Arsenal 0:1

(Žiru 65)

Čelsi – Liverpul 2:1

(Azar 17, Eto 34 - Škrtel 4)

Totenhem – Stouk 3:0

(soldado 37, Dembele 65, Lenon 69)

Tabela: Arsenal 42, Mančester Siti 41 , Čelsi 40, Everton 37, Liverpul 36,…Fulam 16(+1), Vest Hem 15 , Sanderlend 14

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA