TOLE: Ako me izglasaju u februaru - u problemu smo!

- Ne želim da određujem svog naslednika jer koga god predložim on će biti osporavan, pa makar to bio i Mišel Platini - rekao je predsednik FSS

  • 20

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić naglasio je da bi voleo da 2014. godina bude njegova poslednja na toj funkciji, ali da to zavisi od Skupštine koja će se održati u februaru.

- Ja bih voleo da tako bude, da 2014. bude moja poslednja godina na čelu Saveza. Ipak, ne mogu da obećam ništa jer mandat koji sam dobio nije za pijacu. Nadam se da ćemo do kraja februara naći dobro kadrovsko rešenje. Ono što je simptomatično jeste da istraživačko novinarstvo i ljudi koji se bave time ne nude neka rešenja - rekao je Karadžić u intervjuu za "Informer".

Karadžić je najavio ostavku još u avgustu, ali ukoliko Skupština izglasa drugačije, FSS će biti u problemu.

- Ako skupština bude tog stanovišta, mislim da smo i ja i organizacija u problemu. Ja zato što sam najavio odlazak, što želim da budem čovek od reči. Organizacija jer nema zamenu. Da li će se taj termin prolongirati, zavisi od dva naredna meseca. Nadam se da ćemo naći kandidata. Ja nisam i ni želim nijednog trenutka da budem problem. Ja imam gde da se vratim, ja imam šta da radim - rekao je Karadžić, koji ne želi da govori o potecionalnom nasledniku na čelu FSS.

- Ne želim da određujem svog naslednika jer koga god predložim on će biti osporavan, pa makar to bio i Mišel Platini. Reći će da je to neki moj proizvod, moj kadar i da ću ja i dalje da vučem neke određene konce. Ja to ne želim. Kad odem, otišao sam. Želim da moj naslednik ima podršku svih. Na tome treba poraditi.

Karadžić je otkrio i da će zaposleni u FSS primiti 13. platu, a na pitanje da li bi kao Deda Mraz poklonio titulu Crvenoj zvezdi odgovorio:

- Predsednik ne poklanja titule. Titule se osvajaju na terenu. Znam da je teško jednom velikom klubu da šest godina nema titulu, ali to nije pitanje za mene. Nemam ništa protiv da u junu prvak bude onaj koji je najbolji, kao što je bio slučaj i prethodnih godina.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA