BUFON: Nemam ništa protiv gej fudbalera!

- Mislim da u dosadašnjoj karijeri još nisam igrao u timu sa nekim homoseksualcem. Meni bi jedino bilo važno da on donosi pobede našem klubu - rekao je kapiten Juventusa

  • 1

Kapiten fudbalske reprezentacije Italije Ðanluiđi Bufon nema ništa protiv gej fudbalera. Juventusov golman naveo je da je rasizam daleko ozbiljniji problem u Italiji.

- Mislim da u dosadašnjoj karijeri još nisam igrao u timu sa nekim homoseksualcem. Ipak, kada bi Juventus imao takvog fudbalera, meni bi jedino bilo važno da on donosi pobede našem klubu - rekao je Bufon za "Gazetu delo Sport".

Kada je u pitanju rasizam u italijanskom fudbalu, on je naveo da nije problem samo boja kože, već da u toj zemlji često postoji diskriminacija na osnovu regiona iz kojeg neki igrač dolazi, pogotovo duelima klubova sa severa i juga Italije.

- Rasizam je problem. Ljudi se trude da pronađu razliku između sebe i drugih rasa. U Italiji je čak važno iz kog grada ili regije dolazite. Ne verujem, međutim, da navijači prave incidente iz mržnje, čini mi se da na taj način žele da se istaknu i pokažu svoje poreklo - naveo je on.

Bufon je dodao da je pošteno da za ozbiljne incidente na rasnoj osnovi klubovi i igrači dobiju teške kazne.

- Ne mogu u potpunosti da znam kako se osećaju oni koji su na meti rasista, a kazne su važne za građenje slike o italijanskom fudbalu - zaključio je golman šampiona Italije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    30. decembar 2013 | 21:51

    Dodji u zvezdu,ni oni nemaju nista protiv GAY fudbalera !!! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA